Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit tanuljak ebben a helyzetben?

Mit tanuljak ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Jelenleg nem tudok normális munkát találni, normális fizetésért. Tanulni akarok, de nem tudom mit. Lényeg hogy ne kelljen egyetem hozzá. Barátnő és munka mellett szeretnék tanulni, ami nehéz lesz.Ráadásul a barátnőm egyetemre jár,nem engedhetem meg hogy én ennyire alatta legyek. Mihez nem kell egyetem és jól fizet? Akár később saját magamnak is dolgozhatok. Jelenleg nincs semmi opcióm csak a gyártósorok, raktár meg ilyenek. Nem akarom a gyártósoron leélni az életem. Nem tudom mit tanuljak, csak azt tudom hogy nyugodt munkakörnyezetet akarok (pl iroda) , számítógépen dolgozzak és magas fizetésem legyen. Sokmindent találtam a neten ,youtube tele van ingyenes kurzusokkal, de nem tudom eldönteni mit válasszak. Nem tudom konkrétan eldönteni , hogy "na ezt akarom". Csak azt tudom hogy minőségi életet akarok és nem ilyet ahol csak túlélek a fizetésbő és semmi nem marad
2023. ápr. 16. 10:13
 1/9 anonim ***** válasza:
79%
IT
2023. ápr. 16. 10:38
 2/9 anonim ***** válasza:
73%

Ha van rá nyitottságod, affinitásod, akkor IT irány.

Van rá kereslet, meg lesz is a jövőben.Diploma nélkül is lehet benne normálisan keresni (400-500 nettó alsó hangon).

De, ha nincs rá affinitásod, akkor inkább egy könnyebb gazdasági alapszakot javasolnék, kereskedelem és marketing, meg angol nyelvet min b2 szinten.

2023. ápr. 16. 10:39
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

“Nem tudom mit tanuljak, csak azt tudom hogy nyugodt munkakörnyezetet akarok (pl iroda) , számítógépen dolgozzak és magas fizetésem legyen.”

Vagy egyetem vagy kezdjél el magadtól IT-t tanulni. Csinálj egy ISTQB vizsgát és menj el tesztelőnek

2023. ápr. 16. 10:40
 4/9 anonim ***** válasza:
79%

Mihez van érzéked?

Mit a hobbid?

Mivel foglalkoznál szívesen 8+ órában, úgy is ha nem fizetnek érte?

2023. ápr. 16. 11:06
 5/9 A kérdező kommentje:
Semmihez nincs érzékem, nincs konkrét hobbim és ingyen nem csinálnék semmit 8+ órában
2023. ápr. 16. 11:23
 6/9 anonim válasza:
72%

5 Ilyen munka nagy eséllyel nincs, hogy csak úgy 0 érzékkel minden hobbi, érdeklődés nélkül adnak annyi pénzt, hogy legyen egy csodálatos életed.

Ha lenne ilyen mindenki azt csinálná, de tényleg még az IT lenne a legkönnyebb választás, ha van affinitásod hozzá, és valamennyire érdekel.

Egyetem nélkül viszont nehéz lesz egy biztos, jól fizető munkahelyet találni, ha "minőségi" életet akarsz. A diploma jelzi, hogy meg lehet benned bízni, kibírod a sok kellemetlenséget amit a nyakadba zúdítanak, és megéri beléd fektetni a pénzt, erőforrást. Nyilván IT-ban vannak kivételek, így az áll a legközelebb az általad leírt minőségi élethez, de ott is nagyon sokat kell tanulni, hogy jó programozó legyen az ember.

Egy biztos, ha pénzben méred a minőségi életet és boldogságot, ekkora önbizalomhiányod van (5-ös válasz), akkor részben még fejben is rendet raknék, mert ez hosszú távon nem egészséges. Ha pedig csak a pénzt hajkurászod a minőségi élettel egy olyan munkával, amit nem szeretsz, akkor hamar meg fogod unni, utálni fogod az életedet.

Én azt mondom inkább olyasmit válassz amit szeretsz csinálni, akár egy ápolói képzés ha szeretsz emberekkel foglalkozni, vagy tényleg amit az előbbiek írtak. Semmi sincs ingyen a világban, hogy csak úgy leüljön az ember a számítógép elé dolgozni, és csak fizessék az olyan tudásért, amit nagyon könnyen meg lehet szerezni. Azt tudom ajánlani, hogy ami marad pénzed azt fektesd be tanulásba, kötvénybe, állampapírba, rakd babakötvénybe ha terveztek családot, akármi is jobb, mintha csak otthon porosodna a szekrényben.

2023. ápr. 16. 11:38
 7/9 anonim ***** válasza:
77%
#5 oké, akkor marad a gyári robot. Én cégvezetőként nem bíznék rád komolyabb feladatot, sem pozíciót ilyen válasz után.
2023. ápr. 16. 11:45
 8/9 A kérdező kommentje:
It- n belül mit érdemes tanulni?
2023. ápr. 16. 12:42
 9/9 anonim válasza:
57%

8 - Ahogy előbb is írták akár tesztelést, vagy jelentkezz egy FOSZK-ra, vagy OKJ-ra, vagy nézzél online kurzusokat (ha angolul tanulod, akkor az még plusz pont is lehet, mert IT-ban kell az angol nyelv).

Rendszerüzemeltetői (rendszergazda) képzés is elég célravezető lehet, bár az sokaknál hányingert vált ki, de ha céghez helyezkedsz el, akkor jól fizethet.

MO-n saját ismereteim szerint inkább a C,C++,Java, webes nyelvek azok amikre nagy igényt tartanak, de ezek az ismeretek lehet tévesek. Az alap dolog az lenne, hogy először megértsd, hogy mi is az a programozás, ami szerintem C->C++/Java vonalon megtanulható, alacsony szintű programnyelvből ha tanulsz magasabb szintűt akkor több mindent meg fogsz érteni (szerintem).

Ha viszont nem érdekel az egész, szerintem veszett fejsze nyele, mert nagyon nehéz lesz magadba tukmálni ezeket az információkat, anélkül hogy szeretnéd amit tanulsz.

Mindenesetre egy próbát megér szerintem, bár én az online kurzusok helyett egy olyat javaslok, ami papírt is ad, hogy legyen nyoma (pl. előbb említett OKJ/FOSZK).

2023. ápr. 16. 12:50

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!