Hogy lehet kiszűrni azokat a munkahelyeket ahol nem akarnak bejelenteni fel lehet ismerni előre ezeket hogy ne fussunk üres köröket?
'Nalunk ugy van a fizetes'
'Bejelentunk majd minimalberre'
'Szamlakepes vagy?'
'Ugye 25 alatt vagy meg?'
"Ha szamlakepes vagyok akkor legalább legális lenne nem?"
Igen, csak ők ledobnak magukról mindenféle járulékkötelezettséget, és áthárítják rád.
Más tészta, ha valaki eleve így akar munkát vállalni valahol, de mikor valaki úgy megy oda, hogy azt hiszi hogy alkalmazott lesz, és megkínálják hogy akkor váltson ki egy vállalkozóit, az a lehúzás kategória.
MLM, ingatlanos, pénzügyi értékesítő, biztosítási ügynök, ilyen szar helyeken szoktak ezzel játszani.
Hát mondjuk egyiket se akarnám csinálni de mivel van főállásom nekem jó lenne így is.
Nem tudom hogyha főállás mellett kell kiváltanom a vállalkozóit (nem a felsoroltakhoz hanem valami normális munkához) abból lesz valami hátrányom ahhoz képest mintha ők is bejelentettének másodállásban?
Olyant hallottam hogy általány adózással például az első 1,2 millió Ft adómentes akkor is ha nem vagyok már 25 éves.
Ez Például kifejezetten előny lenne egy másodállás esetén, azért jóval később érném el az 1,2 milliót.
Meg olyat is hallottam hogy aki elérte az 1,2 milliót az ha csinált egy bt-t majd kft-t és azzal is az első egy egész két milliója adómentes volt.
Nem tudom hogy ez mennyire igaz de adómentesen évi 3,6 millió Ft nem is lenne rossz úgy hogy van mellette egy főállásom.
Természetesen nem valami kamu emelemes vagy biztosítási ügynök állásért hanem valós munka után
Ilyen nem bejelentősdit az 5 személyes kiscégek szoktak csinálni fizikai munkások esetében.
Normális cég irodai munkára be fog rendesen jelenteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!