Jogi szakvizsgás jogászként túlképzett vagyok?
Vannak olyan jogi munkák ahová alapfeltétel a szakvizsga, de a közigazgatásban viszont - alapesetben - nem ez a helyzet.
Hiába próbálok a közigben elhelyezkedni - és ott bármit elvállalnék - még csak vissza se jeleznek.
Pedig tapasztalatom is van...
Ha te valóban rátermett jogász vagy, nem a gyakorin teszed fel a kérdést. Ha végiggsloppoltad az egyetemi éveket, akkor a szakvizsgát is leteszed, különben nem praktizálhatsz.
Ilyen hozzáállással nem vennélek fel a közigazgatásba sem.
Hát nagyjából ilyen válaszokra számítottam.
(az 1- es válaszoló rendkívül intellektuális hozzászólását is beleértve....)
Szerintem is sokan vagyunk...és akkor már miért ne válogatnának....ha egyszer tehetik.
Valamint, lehet az is, hogy némelyik helyekre tényleg sok lehet a jogi szakvizsga.
Ha nem indokolt a munkakör szempontjából, akkor miért venne fel olyat a munkáltató, aki azért másra (komolyabb jogi feladatokra) is jó?
Így nem kell attól tartania, hogy kb. egy hét múlva rávágom az ajtót, mert el tudok menni pl. alkalmazott ügyvédnek, közjegyző-helyettesnek.....etc.
A közigazgatásban nem gondolják ezt ennyire túl, mint te, kérdező. Ha elmennél, akkor jönne helyetted más, nem lesz rakétatudomány senkinek sem beletanulni.
"Ha nem indokolt a munkakör szempontjából, akkor miért venne fel olyat a munkáltató, aki azért másra (komolyabb jogi feladatokra) is jó?"- Ezt nehéz értelmezni. A munkáltató 1 pozícióra vesz fel, ha van komolyabb jogi feladat, akkor azt ellátja az az ember, aki a komolyabb jogi feladat elvégzésére lett felvéve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!