Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Lehetséges,hogy a fizetések...

Lehetséges,hogy a fizetések "visszafejlődtek", visszaugrottak 6-7 évet?

Figyelt kérdés

Előfizettem a Professionra, ahol így több adatot lehet látni.Konkrétan azt,hogy egy álláspályázatra hány jelentkező volt és, ahol engedélyezve van, ott látható egy statisztika arról,hogy mennyi volt a minimum,átlagos,maximum bér, amit a pályázók megadtak.

Műszaki diplomás,tapasztalatot igénylő állásokat néztem.Hát, elég köpetékek a bérek jöttek ki, olyan, mintha 6-7- évet visszafejlődött volna a munkaerőpiac.

Ez valami poszt covid hatás lehet.

Közben meg az albérletárak emelkedtek,a legtöbb áru ára emelkedett.

2023. ápr. 2. 08:56
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem ezt látom.

A fizetések nominálisan durván nőnek (az más kérdés, hogy a forint romlása miatt €-ban már nem ilyen szép a növekedés), de a brutális infláció miatt a megélhetés mégis romlott.

Amíg az embereket leginkább a nominális fizetés érdekli, és nem az, hogy mit kapnak érte, addig ez a rendszer fenn is fog maradni

2023. ápr. 2. 09:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, reálértéken visszafejlődött az ország vagy 5 évet. Nem azt kell nézni, hogy "mennyi sok" számszerűen a fizu 5 vagy 10 évvel ezelőtthöz képest, hanem hogy abból mit lehet venni a boltban.
2023. ápr. 2. 11:14
 3/10 anonim ***** válasza:
Mondjuk attól függ milyen műszaki állásokat néztél, nem mindegy..
2023. ápr. 2. 13:01
 4/10 A kérdező kommentje:

3#

Mérnöki munkakörök.

Gyártástervezés, fejlesztőmérnöki állások.

2023. ápr. 2. 14:22
 5/10 anonim ***** válasza:
0%

"Mérnöki munkakörök.

Gyártástervezés, fejlesztőmérnöki állások"

Ehhez hozzá járul az is hogy nincs akkora szükség ilyen munkaerőre és túlképzés alakult ki. Most az IT, villamosmérnök pörög nagyon a gépészmérnök és egyéb mérnök szakemberek iránt durván leesett a kereset és a fizu is.

2023. ápr. 2. 14:48
 6/10 anonim ***** válasza:
85%

Az utóbbi években a bérek jócskán nőttek, nem csökkentek. Az lehet, hogy az átlag hülye alacsony bért ad meg, hogy hátha akkor őt veszik fel, illetve azt is el tudom képzelni, hogy sok egybites mindenhova elküldi a pályázatot, amihez köze sincs, és a saját szemszögéből "soknak" számító 400 ezret ad meg bérigénynek.

A Profession-t hanyagolni kell. Ott a LinkedIn.

2023. ápr. 2. 15:00
 7/10 anonim ***** válasza:
54%
Azért az se mindegy mit vesz az ember a nominálisan több-ből. Kiadó lakások bizonyos környéken (ott, ahol én nézem) lassan az 5 évvel ezelőtti szinten, élelmiszer, ha átlagosan emelkedett is 50%-ot, komolyabb akció mellett nem drágult annyira, ha adósságod van, az részben elinflálódott, benya árak szállingóznak visszafelé, az ordzágbérlettel lehet, hogy spórolok egy brutálisat... én főleg ezekre költök, emiatt nem érzem annyira a visszaugrást. Meg persze reálértéken is többet érek azóta a munkaerőpiacon. De ezt most le is kopogtam, mert rezgett a léc télen, volt, hogy alig volt pénz fűtésre. Még minden lehet.
2023. ápr. 3. 19:08
 8/10 NTBS ***** válasza:
0%
Szerintem nem.
2023. ápr. 8. 11:33
 9/10 anonim ***** válasza:
It,villany, mecha trió éri meg műszaki területen belül ès legjobban az első kettő. Ezek után jön csak a gépész ha el tud helyezkedni vmi nagy gép vagy autogyarto multinál. Aztan ezen kívül az ilyen agrar, epìtő-épìtész, környezet, közlekedés, élelmiszer meg hasonló mérnök szakokat mar nem is ajanlanam .
2023. ápr. 9. 07:08
 10/10 anonim ***** válasza:
hát aztat mondták hogy előre megyünk nem hátra
2023. ápr. 12. 18:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!