Megéri még programozónak tanulni?

Juniorként nyilván nehezebb elhelyezkedni, de pontosan ezért jók a gyakornoki pozik. Nagyon sok nagy cég aktívan toboroz is gyakornokokat az egyetemen. Gyakornokból meg már könnyen leszel állandó junior az ember, sőt, kisebb cégek sok esetben keresnek közvetlen is juniorokat.
Olyan persze elképzelhető, hogy sokkal nehezebb lesz elhelyezkedni olyannak, akinek nincs diplomája.
Én pl. már 32 voltam, mikor megcsináltam a diplomát, de akkor már évek óta a szakmában dolgoztam. Na ez lehet, hogy a jövőben nem fog menni.
De amúgy a jó fejlesztőkre még nagyon sokáig lesz kereslet, mert a ChatGPT csak egy eszköz, annak meg kell tudni magyarázni, mit szeretnél, érteni kell, hogy jó-e a kód, amit kidobott és be kell integrálni a meglévő rendszerbe.
Én nem aggódok miatta, nekem lesz melóm. Most is heti szinten kapok megkereséseket LinkedIn-en.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!