Szerintetek ez miért van?
Talán, mert a legtöbb munkavállaló az éppen iskolapadból kiesett fiataltól is már vagy 3-5 év munkatapasztalatot követel. 🤦
Vagy a szakmájukban nem tudnak jelenleg elhelyezkedni.
Az miért van, hogy ahhoz is lusta voltál, hogy ezt a szöveget beírd vagy a kérdésbe vagy alá?
Egyébként mi az, hogy "aggasztóan sok"? Meg ki számít fiatalnak?
A fejlett világ nagy részében egyébként a munkanélküliség és a munkaerőhiány jelentős oka az, hogy a sok diplomás mellett rengeteg, akinek csak középfokú végzettsége van, speciális tudás nélkül. De ez csak egy adalék, el kell olvasni az eredeti cikket, hogy kiderüljön, mi a rák baja van a zindexesnek.
"Aha, azért hozzák be innen Indiából,Mongolból,Afrikából az embereket dolgozni éhbérért, mert olyan sok a magyar munkaerő.. :O"
A 102. oldaltól nézd ád:
"Aha, azért hozzák be innen Indiából,Mongolból,Afrikából az embereket dolgozni éhbérért, mert olyan sok a magyar munkaerő.. :O"
Nem, hanem azért mert éhbérért dolgoznak ahogy te is mondtad! Mert a cégek spórolni akarnak a béreken a magyarok meg nem vállalnak el éhbérért munkát, mert nem tudnának megélni belőle.
Egyre több külföldi "robot" munkás lesz, aki egy kis zsebpénzért is hajlandó dolgozni, ezért a magyarok meg egyre többen lesznek munkanélkül.
"Egyre több külföldi "robot" munkás lesz, aki egy kis zsebpénzért is hajlandó dolgozni, ezért a magyarok meg egyre többen lesznek munkanélkül."
Ok, de ezek a robotok miből élnek majd? Mert nekik is ugyanannyiba fog itt kerülni az élet, mint a magyarnak. Vezesse már le nekem valaki, hátha én vagyok a tudatlan.
"Egyre több külföldi "robot" munkás lesz, aki egy kis zsebpénzért is hajlandó dolgozni, ezért a magyarok meg egyre többen lesznek munkanélkül."
A magyarok is pont ezt teszik. Kimennek külföldre, a nagybetűs NYUGAT-ra robotnak. Pont azért mert az ottani emberek nem akarnak annyi pénzért több műszakban gyárban robotolni amennyit adnának. A magyarnak viszont az álomfizetés, naná hogy elvállalja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!