Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit jelent az, hogy valakinek...

Mit jelent az, hogy valakinek műszaki érzéke van?

Figyelt kérdés
Nem tanult dolog, hogy ismerj szerszámokat, meg elektronikát? Konkrétan mit értenek ezalatt, milyen "skillek" ezek?

2023. márc. 21. 19:04
 1/6 anonim ***** válasza:
29%
Rájön önállóan ha raut a kezére kalapáccsal faj, felismeri a csavart és a csavarhuzot és azt hogy ők ketten együtt használhatóak, kb ennyi.
2023. márc. 21. 19:06
 2/6 A kérdező kommentje:
#1 de ezeket mindenki tudja azért
2023. márc. 21. 19:10
 3/6 anonim ***** válasza:
87%

Technikai és technológiai megoldásokat folyamat, rendszer szinten átlát. Képes akár a működésben, h8bakeresésben rövid idő alatt összefüggéseket belátható időn belül észrevenni, meglátni.

Nyilván vannak szintjei. Egy csavarhúzó használata primitív dolog, még is van akinek rosszul áll a kezében. Fúrógép dettó. Akinek van az adott rendszerben mérve (fúrógép alkalmazása) műszaki érzéke, észreveszi (továbbá tudja, de az ost másodlagos, mivel tanulható)hogy máshogy kell fúrni az alumíniumot, az acélt, a fát és pl. a téglát. Akinek nincs hozzá érzéke, az nyomja mint az állat, ahogy a gép bírja. Vagy pl. a sarokcsiszoló használat. Sokan rányomják az anyagra a korongot, közben az nem vág semmit, csak abrazív módon taknyolja a korongot és a felületet is. Kiseebb előtolással kell, hagyva a szerszámot dolgozni.

De ez csak egy szűk szelete a műszaki érzéknek. Van olyan aki egy villamos tervből sem látja át, hogy egy ház vagy csarnok hogy van vezetékezve, kábelezve. Van aki meg felnéz a kábeltálcára vagy a falon a szerelvényekre és átlátja az egészet.

De ugyan ezt el lehetne mondani egy 10 ezer m2-es irodatér informatikai hálózatáról is.

Van olyan autószerelő, aki a kipufogógáz szagából és az autó hangjából nagy valószínűséggel megközelíti a motor hibáját, van olyan aki diagnosztikával meg bontással sem képes megoldani a problémát.

Van olyan asztalos aki nem tud beállítani egy bejárati ajtót. És van olyan pék aki 2 perc alatt egy villás és egy imbuszkulccsal 5 tizedre pontosan beállítja, holott még sosem csinált ilyet.

Volt egy kollégám, autószerelőből lett mechatronikai mérnök. Célgép munkaasztalba kellett (volna) 5 darab M6-os menetes zsákfuratot készíteni. A 3. menetfúrót törte el, mire kivettem a kezéből. Fordítva forgatta a gépet. Nem volt fél perc az 5 menetet "behajtani".

Valakinek egy dezodoros flakon nyitása, vagy egy 2 csatornás audiorendszer bekötése (összesen 4 kábel) is gondot okoz. Más pedig 13-14 csatornás rendszer épít és behúz vagy 200m kábelt a nappaliba olyan szépen, hogy észre sem veszed. Egyik sem tanulta.

Autónál ablaktörlő csere szintén nagy mumus. 😄

2023. márc. 21. 19:33
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

1es vagyok. Mindenki ? Ne hülyéskedj a csavar betekerese őrületes feladat. Van alberlom belső két szintes a lakás. Ott vagyok náluk mondjak hogy ők még nem futenek. Mondom is hogy az jó,persze érzem meleg a padlo hisz padlófűtés van. Azt később mesélnek tovább én nem szólok mert igazabol nem érdekel , de mivel a kazanban hocsrelot kellett pucolni (4 csavar , mi ecettel atmos vissza 4 csavar) a végen mondom hogy vissaakapcsolom a fűtést. Hol az emeleti termosztát ? (Vezeték nélküli )

Hát olyan nincs. Mondom ne szivassatok mert megy az emeleti fűtés. De hogy olyan nincs. Na a végén megtaláltuk az egyik szoba ablakában. 3. Éve élnek ott.

Ez műszaki erzek ha padlófűtés van és meleg a padló akkor futve van. Ablakok nyitása csukasa, őrületes feladat, termosztaton a plusz és mínusz gomb kifog rajtuk , egyszerűen nem ertik. Szóval nem kell furni meg faragni itt a vége.

2023. márc. 21. 20:24
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

"Mit jelent az, hogy valakinek műszaki érzéke van?"

Nő létemre imádom a kütyüket szétszerelni és "megjavítani", ha valami elromlik. Iszonyú türelmetlen ember vagyok, de ezekhez viszont pokoli türelmem van. Legyen az fényképezőgép, nyomtató, stb.

Csak olyanba nem fogok bele, amit nem bírok könnyen megemelni.

Apósom forgótárcsás mosógépét úgy összeraktam, hogy csak na. Szétszedte, aztán elfelejtette, hogy mit hova és hogyan. Mikor mondtam neki, hogy már többször raktam össze ilyet, hanyatt esett. :D

Ez lenne a "műszaki érzék"?

Főzni, mosni, mosogatni, takarítani viszont utálok. Meg vasalni is. :D :D

2023. márc. 22. 04:58
 6/6 anonim ***** válasza:
Majdnem pontosan IQ kategóriákat értünk alatta. Viccen kívül. És sajnos elég jó közelítés is. Nagyjából akkor pontatlan, ha a nyilvánvaló fáradtságot vagy a tökéletesen eltérő érdeklődési kört és nulla rutint kihagyod a számításból.
2023. márc. 22. 07:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!