Hogyan alakulnak a vízvezeték szerelési díjak 2023-ban?
Vajon az reális, hogy vízvezeték szerelő 7 darab mosdó csaptelep az ahhoz tartozó 14 sarokszelep, és szifonok cseréjéért elkér 84000 Ft-ot, ami 1 napi munka. Nekem ez soknak tűnik, vidékről van szó.
Látom weboldalakon hogy erre a munkára máshol is legalább 12000 (inkább több) egységárak vannak, de itt egy kiszállás, egy nap.
9
Ha elfogadod hogy ennyi, minek írsz ki róla kérdést? Ha kell a segítség akkor fizesd meg, ha meg soknak találod csináld meg saját magad. A véleményed senkit nem érdekel.
Senkit se érdekel a véleményed. Te órabérben gondolkodó alkalmazott vagy. Ő meg teljesítménybérben gondolkodó vállalkozó. Hülye lesz 12000 ért dolgozni neked naponta, amikor másnak dolgozhat 84e-ért is naponta.
Ha te is kapsz egy jobban fizető állásajánlatot, akkor gondolom te is elvállalod..
Egyébként ez is érdekes, manapság NINCS mert NEM találsz olyan autószerelőt aki 10 ezer forintos órabér alatt dolgozna. Azt érdekes módon senki nem találja soknak, vagy jobban mondva az természetesnek veszik, mint ahogy az orvosi konzultációt is 25 ezerért alkalmanként (ami 15 perc), de ismerve a kérdezőt, maradjunk az autószerelésnél.
Vízvezeték szerelőt nem hívsz minden évben, de azon spórolnál a legtöbbet. Mint szerelő, ezt új építésű házaknál is tapasztalom. A csillivilli ülőgarnitúra, meg a 400 ezres hűtő az kell, a falban meg a leggagyibb csövek futnak, mert arra már nem jutott pénz. Mert a hűtőt mindenki látja, de csöveket a falban senki. Az már mellékes, hogy amúgy 20-30 évre kellene azokat a falba tenni, a hűtőt meg 10 év után kidobod, de nem számít, spórolunk a gépészeten, utána pedig nem értjük miért kell felverni vésőgéppel a házat 5 év múlva.
Ilyen az emberi természet. Egy telefonra 300-400 ezer forintot kiadni 2-3 évente teljesen oké, 80 ezer forintot kiadni egy házra karbantartás címén egyenesen felháborító. A telefont kicserélheted nyaralástól kezdve autórádióra, TV-re, akármire.
Villanyszerelő (nem villanyszerelőként dolgozik, de a végzettsége, gyakorlata megvan benne) 2 éve 20 ezerért vitt el falon kívül vezetéket, hogy égjen a fürdőben a villany.
Miért fizettem ki? Mert már évek óta könyörögtem villanyszerelőknek, hogy jöjjenek megoldani a problémát. Egyik sem jött, nem érte meg nekik ez a miniatűr munka, hogy egyáltalán elinduljanak. Vele véletlenül hozott össze a sors és éltem a lehetőséggel.
Meg is beszéltem vele, hogy 1-2 éven belül átvezetékezi a teljes lakást, így telefonszámot cseréltünk. A többi villanyszerelőt meg lesz@rom.
12
Ez is tévedés, és ismét személyeskedés, szolgáltató helyről van szó, magánházban nem sűrűn fordul elő 7 mosdó egymás mellett szerintem...
14
Autószerelő megint nem jó példa, gondoljunk a műhely rezsidíjra.
Jó meglátás hogy a teljesítményt fizeti a megrendelő, attól még le lehet bontani a dolgokat napi/havi bevételre.
Viszont nem lenne mindkét félnek jobb, ha mérsékeltebb árakon vállalkozna, nem ragaszkodna egy fix tarifához, amit máshol, mások meg tudtak szabni, viszont több megbízást kapna stabilan?
Mert a konkrét illető pl nem kap, és aki nem tudja kifizetni elódáz felújításokat, aztán késő lesz ha beázik, vagy éppen kigyullad...
Olvasom itt a primitív suttyók hozzászólásait, ezeket nem kell figyelembe venni...
A helyzet az, hogy nem mondanám pofátlanul drágának, de viszonylag az!
Függetlenül attól, hogy vidék, feltehetőleg nem több száz kilóméterre kell menni, a gázvezetékszerelők bizony pofátlan pénzeket elkérnek kiszállási díj címszóval!!!
Emiatt lehet leginkább drága
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!