Váltanátok a helyemben?
Karrier építés szempontjából rossz a nyugi mert az azt jelenti hogy nem fejlődsz.
Viszont egyetem + munka sokszor nehezen egyeztethető össze szval addig én megtartanám ezt az állást és ha végzel akkor ugorhatsz feljebb. Az extra időt meg használd ki önfejlesztésre
Én most pont ugyanebben a helyzetben vagyok. A jelenlegi melóm totál laza, gyakorlatilag alig van meló, nincsenek határidők, nem cseszegetnek. Viszont sajnos el is lustultam kicsit emiatt. Ebben a langyos pocsolyában fejlődni nem tudok, mert már nincs hova. El tudnék tengődni itt még akár évekig, mert a kutyát se érdekli, hogy mennyit dolgozok, csakhogy akkor tényleg semmit nem fejlődnék.
Éppen ezért most folyamatban van a váltás. Sanszos, hogy több lesz a meló, új dolgokat kell megtanulnom, de fejlődni is lesz lehetőség és a pénz: nekem közel kétszer annyi lesz a pénz az új helyen. A munkától nem félek, szóval ha több lesz, több lesz. És én 40 vagyok, szóval senki nem szólna le akkor sem, ha maradnék a pocsolyában.
Neked viszont 28 évesen még bőven a karrierépítésre érdemes koncentrálnod, szóval én azt mondom: hajrá és válts!
Élethelyzettől függ. Azt kéne megvizsgálni, hogy ténylegesen előrelépést jelentene a karrieredben? Engem huszonéves koromban ezzel etettek be az egyik multinál és a laza, jó kis csapatomból átmentem egy másikba, ahol a tevékenységi kör új volt és sokkal többet kellett dolgozni. Nos, hosszú távon nem érte meg, hogy a következő munkahelyemen nem számított ez a kitérő egyáltalán.
Egy laza munkahelynek sok előnye van, önmagában az óriási előny, hogy nem amortizálódsz lelkileg és fizikailag, de ezen kívül még ezt az időt fordíthatod a saját hobbijaidra vagy dolgaidra, sőt még tovább is tanulhatsz mellette.
Ha úgy látod, hogy tényleg előrelépés és nem csak a cég reklámozza, plusz nincs mellette más, amivel foglalkozol munka mellett, akkor én bevállalnám a helyedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!