Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire elfogadható, hogy...

Mennyire elfogadható, hogy 2-3 hónapra leállok a munkával, hogy online tanfolyamokat végezzek?

Figyelt kérdés

Kirúgtak a munkahelyemről, de ennek valahol örültem is, mert már régóta vártam arra, hogy legyen időm online kurzusokat elvégezni.

Ezek új szoftverek amelyeknek a teljes dokumentációját át kell néznem és szoftverenként legalább 2-3 hét. Mellette még egyedi használati modelleket és hasonlókat is végig kellett vinnem.

A tanfolyamokat már 1,5-2 hónapja csinálom és a programismeretem elképesztő mértékben növekedett, sokkal jobb munkahelyet is találok ez után mint ami volt.

A probléma viszont az, hogy még nem fejeztem be és összesen ez 3 hónap kiesés, mellette egyáltalán nem dolgoztam, teljesen elvágtam most a munkát.

Az albérleti és megélhetési költségeket ez most 3 hónap minuszba hozta, tehát ezeket a dolgokat úgy kellett kifizetnem, hogy a tartalékom csökkent drasztikus mértékben és miért írtam ki a kérdést? Mert alapvetően nagyon durván nyomasztó az egész, hogy nem dolgozom, ráadásul mivel online. 80%-ban otthon ülök és unalmas dolgokat nézek, tanulok, ráadásul sem a barátok, sem a család, sem a szomszédok nem értik mi történt velem, mindig jön a kérdés "dolgozol már?"

Én érzem a fejlődést, de az is tény, hogy a piaci rutinból hátrányba kerülök, mert miközben tanulom az új dolgokat 3 hónap alatt azért a munka rutinom sorvad, tehát ha most beültetnének egy új céghez, bár a programismeretem erősebb lenne, a rutinom sokkal gyengébb és talán a kommunikációm és szociális képességeim is sorvadtak a sok otthonüléstől. A legnyomasztóbb meg az, hogy mivel az új képességeimet még nem csiszoltam 100%-ra, kell még egy hónap mire új portfóliót küldhetek ki, tehát még azt sem tudom, hogy a munkaerőpiacnak milyen visszajelzése lesz a fejlődésemre nézve. Lehet, hogy pont lesz.rják és jó volt nekik az eddigi szintem, de lehet, hogy álomkeresetet és szerződéseket kapok majd. Nem tudhatom. Nincs kizárva, hogy a kutyát nem fogja érdekelni az egész rajtam kívül.

Ki mit mond? Járt már valaki hasonló cipőben? Köszönöm.

2023. márc. 14. 17:35
 1/7 anonim ***** válasza:
81%

[link]

Én ezt mondom. Fogsz találni munkát.

2023. márc. 14. 17:43
 2/7 anonim ***** válasza:
52%

"Lehet, hogy pont lesz.rják és jó volt nekik az eddigi szintem, de lehet, hogy álomkeresetet és szerződéseket kapok majd."

2-3 hónapos kurzusok elvégzése miatt nem fogják hanyatdobni magukat, főleg ha nem ipari tapasztalatod van az adott területről. Azt nem írtad hogy mennyi tapasztalatod volt az előző munkahelyeden... ha pl. fel tudsz mutatni pár hónap munkatapasztalatot + utána üresjárat és csak online kurzusok az eléggé red flag, főleg hogy hiring freeze van sok cégnél.

Ilyen kurzusok elvégzését általában a cégek szokták támogatni és időt is adni a saját fejlődésedre, nekem pl. volt lehetőségem Machine Learning és Cloud kurzusokat végezni, de az kb. senkit nem érdekelt, a tényleges ipari tapasztalatra voltak kíváncsiak és még a tudományos publikációm dobott nagyot a CV-n, amikor munkahelyet váltottam. Amit a kurzusokon tanultam azt alkalmaztam egy kutatóintézetben felmerülő klasszifikációs problémára, hivatalos megbízási szerződés révén, ezt egyébként a kurzusnak köszönhetem hogy meg tudtam oldani a problémát, szóval mindenképp hasznodra válhat a kurzus elvégzése de önmagában a certifikáció amit kiállít egy random szervezet annak semmi munkaerőpiaci értéke nincs.

2023. márc. 14. 17:55
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem elkezdhetsz lassan pályázni, a rokonoknak meg mondd, hogy éppen tovább tanulsz és magasabb pozícióra tudsz akkor pályázni.

Miért rúgtak ki és hogyan interpretáltad ezt a rokonoknak? Kaptál végkielégítést?

Muszáj az online tanulás időszakára is albérletben laknod?

2023. márc. 14. 19:00
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Most őszintén mi miatt aggódsz? Te a szomszédoknak meg a rokonoknak akarsz megfelelni, vagy megvalósítani a terveidet? Én nem tudom megítélni, hogy az általad végzett kurzusok mennyire hasznosak, de ha te annak gondolod őket, akkor nehogy már a szomszédok meg a rokonok véleménye gátoljon bármiben is.
2023. márc. 15. 00:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha van pénzed állj le, az online tanfolyamokért egy forintot se fizess, max akkor ha valami spéci vizsgát ad, pl cisco-s certifikátot vagy mittudomén most mi a "divat" infóséknál ami állást garantál.

Én tavaly december óta állok, mindenhol lufimunkákat meg strómanokat látok csak, vagy létszámstoppot...

Nem is nagyon tudom merrefelé mozduljak a hat szakmámmal, már azon is gondolkodtam hogy inkább nekiálok kutyaólatak meg kalitkákat csinálni, vagy megyek fűvet kaszálni meg kertet metszeni vagy ásni ilyen alkalmisként...

2023. márc. 20. 09:35
 6/7 anonim ***** válasza:
5: Most jön a tavasz, most lehet.:)
2023. márc. 20. 09:45
 7/7 NTBS ***** válasza:
Ha van tartalék, akkor teljesen.
2023. márc. 20. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!