Miért adnak nagyobb kezdőfizetést egy pályakezdőnek, mint aki már másfél éve a cégnél dolgozik?
Oh ilyen nálunk is volt januárban + mivel 24 éves még a mentesség miatt eleve több 10ezerrel több marad a zsebében mint nekem 25 év fölött, úgyhogy együtt kb nettó 100 ezer a különbség.
Én jeleztem a főnöknek, hogy ez így nem lesz jó ( persze teljesen normálisan) és akkor inkább váltok, mert úgy gondolom a munkám ennél többet ér, de annyit biztos mint az új belépőé...emelt. :)
Úgyhogy legyél bátor és lépj vagy így vagy úgy!
"Nem mondta, hogy nekem is megemeli a fizetésem, csak elment."
Korrekt reakció, jobb ha követed a példáját aztán elmész te is onnan!
Máshol jobban is meg lehet egyezni, meg az sem biztos, hogy véletlen, hogy új kollégát vettek fel magasabb bérrel és ez még "véletlenül" a tudomásodra is jutott, csak tebenned még nem állt össze a mozaik...
Valaki írja, hogy nincs közöm a kolléga fizetéséhez. Akkor miért létezik a bérfeszültség jelensége? Mindenki "szabálytalanul" turkál a másik zsebében?
Nem, csak azért kb szeretném tudni, hogy ha én keresek x összeget, akkor ő is nagyjából annyit keressen és ne 1,5x-et.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!