Milyen fizetési kategóriába esnek a márkás, sötétkék mellényt viselő férfiak és milyen beosztásban vannak?
Tavaly ősszel ellepte az utcákat, plázákat, irodákat a márkás kék mellényt viselő emberek látványa, most márciusban ismét elkezdődött a folyamat. Talán én még több ilyen embert látok, mert egy multinál dolgozom. Tegnap megnéztem a Peek & Cloppenburgban, egy ilyen poliészter mellény 60-90 ezer forintba kerül.
Az a kérdésem, hogy hány forintot keres egy olyan ember átlagosan, aki megengedheti magának, hogy hilfiger, the north face, boss vagy karl lagerfeld mellényt vásároljon?
Illetve sok fiatal srácon is látok ilyen sötétkék márkás mellényt Budapest szerte és nem értem, hogy milyen válságról beszélnek, ha egy mellényért ilyen sok ember képes közel 100 ezer forintot fizetni.
Ezek a mellények státusz szimbólumnak számítanak vagy tényleg ennyire praktikus viselet és évekig megbízhatóan sérülésmentes marad és valaki esetleg több hónapot spórol rá diákmunkából pl?
Ha nettó 500 ezret keresek, akkor szinte kötelező egy ilyen mellény birtoklása vagy nevetséges lenne drága mellényt venni ahelyett, hogy a pénzt félretenném vagy valami másra költeném/befektetném? (bútor, nyaralás, állampapír)
Köszönöm a válaszokat
26f
ps
persze tudom, hogy ma már a dohányboltosnak is iphone 14pro maxja van és a személyedzőnek is 5-ös bmw-je, de igazából arra lennék kiváncsi, hogy középvezetők vagy team leadek vásárolnak általában ilyen mellényt, vagy jól fizetett irodisták is a célcsoportba tartozhatnak?
Ti mit gondoltok erről a sötétkék mellény őrületről, ami már fél éve tart hazánkban?
Ismerek olyan piperkőc fickót, akinek se kutyája se macskája, anyja prosti volt elhagyta, hónapról hónapra él. Volt hogy felvett másfél millió szabadfelhasználású hitelt, és bulira meg ilyen cuccokra költötte.
Szóval a hülye kék mellényből semmi messzemenő következtetést nem kell levonni.
A mellény nem praktikus viselet, szóval nem veszek.
Viszont télen columbia kabátot hordtam, ami ugyan tavalyi modell és így csak 45000Ft volt, de igazából egy évvel ezelőtt 100ezerért tudtam volna megvenni...
Az altalad emlitett savnak a tobbszoroset keresem (egyeni vallalkozokent), hidd el nekem, a kutyat nem erdekli, hogy ilyenben probal valaki fesziteni, nem a ruha teszi az embert.
Ellenben, ha kiderul, hogy az illeto csak felvagasbol (es kozben hitelbol/kuporgatassal) akart villantani, az ott le is irta magat kb.
Nincs annal szanalmasabb, amikor valaki penzzel (vagy penzert kaphato dologgal) akarja tobbnek mutatni magat. Maffiaallami szinten szokas ez, de uzleti szferaban mocskosul kinezik.
Az ertekedet a sajat belso ertekeid adjak. Aztan ha szerencsed is van, akkor a sajat ertekeidet jol tudod a munkaeropiacon is kamatoztatni es akkor mar nem kell kuporgatni ilyesmire. (Mondjuk akkor sem ilyesmire koltenem a penzt a helyedben. ;) )
"Ismerek olyan piperkőc fickót, akinek se kutyája se macskája, anyja prosti volt elhagyta, hónapról hónapra él. Volt hogy felvett másfél millió szabadfelhasználású hitelt, és bulira meg ilyen cuccokra költötte.
Szóval a hülye kék mellényből semmi messzemenő következtetést nem kell levonni."
Vezetőként qurvára egyetértek, nem a ruha teszi az embert. Ha egy éles interjún leteszed a gyakorlati szakami és nyelvi tudásod, utána majd a HR elbeszélget veled onboarding dolgokról. Addig masztizhatsz tőlem piros mellényre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!