Hogy lehet valaki programozó?

Gépész diploma máris kitűnő kiindulási pont, tanultatok is programozni is.
De önképzéssel merülj bele mélyebben a C és Java nyelvekbe.

Tanulj és szerezz egy állást.
El sem hinnéd milyen inkompetens emberek is léteznek egy Mérnökinformatikus szakon, akik végül a szakmában fognak dolgozni programozóként.
BME-vel kapcsolatban mindenki imádja mondani, hogy a matek/fizika tudás segít a logikus gondolkodásban. Olyan sok nehéz problémával találkonak a BMEsek, hogy munkakörnyezetben már minden akadályt könnyen vesznek, nem adják fel és önállóan elvégzik a dolgokat.
Részben hiszek ebben, hiszen van erre sok példa, de rengeteg inkompetens ember kerül ki mint programozó, akiknek konkrétan csak annyi plusz értékük van, hogy van egy papiruk és alap informatikai ismereteik. Van 1-2 csoda bogár, akikkel mindig is példálóztam, hogy "Ha X Y ember eltudja végzeni a szakot, akkor bárki."
Nem kell az egyetem, csak tudj programozni és találj egy céget, amelyik ad neked egy esélyt.

40 éve amikor megkaptam az első C64 számítógépem akkor 1 könyvet lehetett venni és volt néhány újság. És megtanultam programozni.
Ma annyi oktatóanyag, video, chat, fórum van a neten hogy aki ebből nem tudja megtanulni az adja fel.

Papír és hivatalos képzés nélkül is lehet boldogulni.
Otthon önerőből megtanult tudást is elfogadják ha jól teljesítesz interjún.
Gyakorlati és elméleti tudást is tesztelni szokták.

A programozó kollégáim legalább 50%-a autodidakta.
Van akinek diplomája sincs, van akinek van valami, de nem szakirányú. Érdekelte őket, leültek, elkezdtek tanulni.
Manapság az alapokat még gépész karon is oktatják, a többi rajtad múlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!