Tudnátok olyan nagy/kis cégeket felsorolni, ahol a bruttó fizetés nem kevesebb, mint a kézbe kapott nettó...?
Figyelt kérdés
Mármint ahol normálisan be van jelentve az ember, annyira, amennyire kell/megegyeztünk, nincs boríték, nincs havonta lecsipegetés a bruttóból, van munkaszerződés az első perctől, van betegszabadság, nem mindig csak táppénz, stb...Mármint normális munkahely, semmi extrával, csak ami amúgy is meg kellene legyen.2023. márc. 2. 23:21
1/11 anonim válasza:
Én eddig csak ilyen helyeken dolgoztam, pedig nem voltak jó helyek. Voltam multinál, szórtam a közvagyont is, kis családi cégnél se volt gond.
Megyeszékhelyen is, fővárosban is. Mu.kaközvetítőn is, közvetlen alkalmazásban is.
Nem tudom hol vannak ezek a borítékolgatósok... pedig én aztán nem szívesen adózom ennek a szottyadt bandának, szóval még örülnék is a fekete pénznek, de nem kapok 🤷♂️
2/11 A kérdező kommentje:
Nem kell ajanlás csak esetleg cégneveket írj privátban. Érdekes, én meg mind ilyenekkel találkozom. Elegem van.
Amúgy menesztett tanárok közé tartozom:)
2023. márc. 3. 01:11
3/11 anonim válasza:
Tapasztalataim szerint az állami cégeknél teljesen legálisan be van jelentve mindenki és annyit is kap, ami a munkaszerződésében van. Hátrány viszon, hogy rohadt alacsonyak a fizetések, hacsak nem vagy minimum csoportvezetői szinten. :/
4/11 anonim válasza:
Gondolom, hogy vendeglato ipar, epitoipar és agrarium esetén azert lehetnek bajos cégek. Habar talan lassan innen is kikopnak talan.
5/11 anonim válasza:
20 év alatt 5 munkahelyem volt, de mindenhol be voltam rendesen jelentve, nem volt borítékolgatás, pedig dolgoztam multinál és 5 személyes családi vállalkozásnál is. Igaz, utóbbinál olyan azért volt, hogy az év végi bónuszt borítékban adták, de akkor is rendesen be voltam jelentve.
6/11 A kérdező kommentje:
Bocs de gyógyszeriparrol van szó, nem kőműves,nem pincér, nem istállósfiú vagyok. Ezelőtt állami munkahelyem volt, azt tudom milyen. Légyszi valaki valaszoljon már a kérdésre. Az aldiban például megadják a bruttót ami ki van írva? Nekem most a bruttó a lényeg.
2023. márc. 3. 10:05
7/11 A kérdező kommentje:
Nem a bejelentésről van szó, hanem a járulékadatokról.
2023. márc. 3. 10:11
9/11 anonim válasza:
Az Aldi nem trükközik. Igazából egy multiról sem tudok, aki szürkén, vagy feketén foglalkoztatna. Ez tipikusan a magyar kisvállalatok szokása.
10/11 anonim válasza:
Hát ideális esetben a bruttó fizetés több mint másfélszer annyi mint a kézbe kapott (inkább bankszámlára utalt) nettó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!