Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Zeneszerző szeretnék lenni....

Zeneszerző szeretnék lenni. Hülyeség lenne?

Figyelt kérdés
Nagyon foglalkoztat a dolog, bár nagyon az alapokról indulnék. Előre is leszögezem nem bolondultam meg, nem állok szer hatása alatt, de néha simán kipattanak a fejemből összefüggő zenei részletek, s hogy ne felejtsem el, felveszem diktafonra, dúdolva. Van ebben valami ráció, vagy inkább a legjobb esetben is maradjon egy hobbi a dolog? Az az igazság, hogy olyan hivatást keresek, ami a legkevesebb emberi kontakttal kell, hogy járjon. Ami a, zenéhez kapcsol csak annyi, hogy anno énekkaros voltam, csupán ennyi. Hangszeren nem játszottam még. 26/F
2023. febr. 19. 22:39
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Miért ne kezdhetnéd el hobbiként?
2023. febr. 19. 22:45
 2/5 anonim ***** válasza:
Hát így csak álom lesz. Ahjoz baromi sok zeneelméleti tudás kell. Vannak szeneszerző ismerőseim. Baromira nem így működik, hogy dalkamok eszükbejutnak.
2023. febr. 20. 07:43
 3/5 anonim ***** válasza:
az.
2023. febr. 20. 11:00
 4/5 anonim ***** válasza:

Sok popsztár van aki így “szerez” zenét, veszi ki a zeneszerzésből a részét, pont azért mert jó a zenei hallásuk, azonban nincs mögöttük komoly zene elméleti tudás.

Josh Groban pl. egész komoly szinten tud zongorázni, meg dobol is, tehát több hangszeren játszik amellett hogy énekes és sok dalnál volt co-writer, de ebben a videóban azt mondja hogy ami eszébe jut zene azt felénekli halandzsaként és a producerek elkészítik belőle a dalt.

[link]

Somogyvári Dani is (aki kb. mindem magyar sláger én közreműködik) azt mondta egy interjúba, hogy vannak énekesek akik felénekelnek valamit, el dúdolnak a telefonra és azt küldik el neki hogy abból csináljon egy slágert és akármilyen amatőr dolognak tűnik is ez, sokkal jobban szereti mint amikor szavakkal próbálják átadni neki hogy milyen jellegű alapot készítsen, vagy más már létező zenére mutogatnak hogy “na ilyen legyen!”.

Szóval ez inkább énekesekre jellemző, hogy így szereznek zenét / így járulnak hozzá a zeneszerzéshez, mert nincs meg a kellő zeneelméleti tudásuk… Általában pont annyi minden mást kell tudniuk, hogy komolyan zenét tanulni már nincs idejük, kedvük. De a hallásuk valószínűleg sokaknak meg van ehhez és ha erre fordítanák az idejüket, lehetnének zeneszerzők…

Szóval ha érdekel a dolog, kezd el tanulni először hobbi szinten, aztán ha továbbra is úgy érzed, hogy van hozzá tehetséges, nézd meg hogy alkalmazott zeneszerzői vagy (sima) zeneszerző egyetemi szakon mik a követelmények, aztán ha annak eleget tudsz tenni, jelentkezz nyugodtan.

2023. febr. 20. 12:16
 5/5 anonim ***** válasza:
Vannak zenei producer képzések is, én inkább azt ajánlanám. Pár százezer Ft, olyat tanulható, amit élvezel is, és valami esélyed még arra is van, hogy pénzt keress vele.
2023. febr. 20. 13:59

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!