Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 2 kis gyerekesként hova...

2 kis gyerekesként hova sikerült elhelyezkedni? Mennyire nehéz összeegyeztetni a munkát a magánélettel? Tényleg nem akarnak alkalmazni, ha gyerekeim vannak?

Figyelt kérdés
Nem buggyant válaszokra vagyok kíváncsi. Mi a tapasztalat?

2023. febr. 19. 21:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Minden cégnél határidők vannak, feszített a munkatempó. A bérköltség és a létszám a legérzékenyebb téma. Ha egy anya sokat hiányzik a gyerekek betegsége miatt akkor a kollégáknak kell elvégezni helyette a munkát. Ráadásul a gyerekbetegség nem tervezetten jön. Éjszaka belázasokdik a csöppség és borul a következő napra tervezett meló.

A munkáltatónak a vevők és termelés érdekét kell nézni. Van ahol tudják tolerálni a gyerekes anyukáknak ezt a problémáját van ahol nem.

Ott nem is fognak felvenni ha kiderül hogy van két kisgyereked. Ezt senki sem fogja a szemedbe mondani mert indoklás nélkül mehet a pályázatod a kukába. Letagadni sem érdemes mert próbaidő alatt úgyis kiderül.

2023. febr. 19. 22:42
 2/7 anonim ***** válasza:
20%
Mivel háromra kaptuk meg az ajándék lóvét (babaváró + csok full kimaxolva) nem állunk le kettőnél. Ez azt jelenti, hogy sehova nem megy az asszony dolgozni amíg nincs kint a harmadik! Javaslom nektek is.
2023. febr. 20. 00:24
 3/7 A kérdező kommentje:
2-es ez viccnek szántad ugye? 🤣
2023. febr. 20. 05:47
 4/7 A kérdező kommentje:

1-es, ez abszolút igaz. Ebből kiindulva érdemesebb nagyobb cégnél elhelyezkedni. Kis vállalkozó nem fogja ezt tolerálni.

Akkor valószínűleg valami kis 6 órás tingli-tangli munkát nézek, ami nem fontos. Aztán ha kirúgnak megyek a következőhöz. ( Itt ilyen Lidl,Aldi,Meki-re gondolok) 2 kicsi után sok volt az otthonlét. Bármilyen ótvar munka jöhet, csak legyen valami. Nem kenyérre kell.

2023. febr. 20. 05:52
 5/7 anonim ***** válasza:

Kisebb cégeknél sajnos felejtős. Ott ahol dolgozik 8-10 ember oda könnyű olyanokat válogatni akiknek nincs gyerekük.

Nagyobb cég jobban tolerálja. Ott ahol dolgoznak 200-300-an könnyebben megoldják ha esetleg nem jössz.

Bár próbaidő alatt necces a hiányzás. Ismerek olyan céget ahol első nap hiányzásnál szóltak, hogy ki vagy rúgva.

2023. febr. 20. 09:31
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Én szociális szférából jöttem el, oda is mentem vissza.

Hiányszakmákba így is kapkodnak az emberek után, szóval nem engedhették meg maguknak, hogy ne vegyenek vissza.

És igen, sajna az ovi első éve kritikán aluli egészség szempontjából :/

2023. febr. 20. 11:25
 7/7 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat. Lett munkám 4 órás és irodai egy helyi vállalkozónál, már 4 hónapja dolgozom nekik. Ha betegek a gyerekek, akkor nem is megyek be az irodába,hanem itthonról dolgozom. Nekem is jó,hogy nem kell tp-re menni,nekik is jó,mert nem kell a semmire fizetni,hanem elvégzem a munkát így is.

2023. nov. 4. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!