Menjek másik céghez vagy maradjak?
Kaptam egy ajánlatot egy bővülés alatt álló multicégtől, középvezetői pozícióban, rengeteg előrelépési lehetőséggel amire ugyan várni kéne pár évet, de elérhető.
A jelenlegi munkahelyem egy, az államhoz köthető cég.
A munkakör a multinál jóval szerteágazóbb, angol a munkanyelv, nagyon sokmindenben fejlődnék, a fizetés viszont minimálisan kevesebb és évekig nem változna, az egész napot az irodában kell tölteni.
A jelenlegi munkahelyemen felajánlottak egy csoportvezetői pozíciót, a fizetés évről évre nő, több is mint amit a multi ajánlott, van céges autó, munkaidőben szabad vagyok.
A cafeteria ugyan annyi mindkét helyen.
A multit csak a fejlődés és a kollégák kora miatt választanám mivel még én is a 20-as éveimben vagyok, a jelenlegi helyemet pedig szeretem, a pénz is jó, fejlődni viszont érdemben nem tudok.

Én SSC-s vagyok és már nem hagynám itt pedig évekig az volt a fő cél hogy itthagyjam.
Minden áron.
Meg is fizettem... sok volt, visszajöttem, maradok.
De fontold meg, hogy nehezebb innen kikerülni, mint ide bekerülni.
Így, hogy van egyéb tapasztalatod is, persze minden lehetséges.
Ha alapvetően jól érezném magam az "államközeli" cégnél, én nem váltanék multira.
A fejlődés itt csalóka. Annyira standardizált a process és annyi a sallang, hogy nem biztos, hogy az itteni fejlődésed bárhol máshol pénzre tudod váltani.
Az én főnökeim kb abban mérik magukat, hogy ki mekkora csapatot vezetett már.
Nincsenek vezetői aspirációim, de azért én ezt kevésnek érezném, a valódi vezetéshez képest.
Maradásom és hűségem oka egyébként az, hogy elég érdekes (és drága :)) sufnibizniszem van ahhoz, hogy szükségem legyen havi 5 rugóra tisztán, elmebajmentes délutánokra és a 25 szabadnapra. Ezt máshol nem kaptam meg, és már nem is keresem. Fejlődést én is max mennyiségileg mérek, legyen minél közelebb, kelljen minél kevesebbet bejárni, emelkedjen a fizu minél inkább.
Egyébként én mérlegelnék kényelmi szempontokat is a döntéskor. Legalábbis ezeket nem írtad.
Kitartást a döntéshez, kíváncsi vagyok, hogy döntesz :)

Állami cégnek a legtöbb esetben nem éri meg dolgozni, tehát ebből a szempontból a multi jobb.
De 20-as éveiben az embernek két szempontot kell főleg mérlegelni:
1. Hol tudsz jobban fejlődni
2. Hol van jobb pénz

"fizetés viszont minimálisan kevesebb és évekig nem változna"
Nem váltanék, hiszen már váltásnál kevesebb a munkabéred, ami az emelés hiánya miatt minden éven egyre kevesebbet fog érni. Ne felejtsd el 14,5% volt a múlt éves hivatalos infláció, miközben az élelmiszerárak kb 50%-kal drágultak.
Miért nem várható a következő években emelés? Mi történik pár év múlva, ami után mégis emelnek valamennyit?
A forint az éven is 10% felett fog inflálódni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!