Irodai munka után gyári?
Van állásom, irodai, kívülről nézve kényelmes. DE rengeteg a feladat, napi szinten gyomorgörcsöm van, sokszor hányok olyan szinten a feszült a légkör és eleve a munka is elég stresszes. Sok év alatt egyértelműen romlott tőle az egészségi és a mentális állapotom is.
Emiatt sok és sokféle helyre jelentkeztem. Most adatrögzítőnek és sorvezetői pozícióba is hívtak interjúkra, de a családom egy része nehezen tudja elképzelni ezt a fajta váltást. Amolyan visszalépésnek tartják, nekem viszont nincs gondom vele, csak szabadulni szeretnék a jelenlegi helyről. Kíváncsi vagyok a mások voltak e hasonlóan, hogy élték meg, illetve a családjuk látott e benne gondot.

Jó lenne tudni, milyen skilljeid vannak, mit csinálsz az irodában, tudsz-e valamilyen nyelvet, hogy segíthessünk.
Ha tippelnem kell, nem egy leányálom a gyári munka akkor sem, hogyha kisfőnök leszel, pl. kulcskérdés, hogy megérteted-e magadat normálisan a mukásokkal, akik eléggé máshogyan kommunikálnak, mint egy irodában szokás (hogy finoman fejezzem ki magam).

A szociális szférában vagyok, közalkalmazottként.
Gondolom hogy nem leányálom a gyári munka, de ha nem is hosszútávon, legalább átmenetnek megfelelhet. Igazából azt hiszem jelenleg arra lenne szükségem hogy kicsit monotonabb, kevesebb váratlan szituációt okozó munkám legyen. Eredetileg betanítottnak jelentkeztem, de végül ezekre hívtak be. Bevallom őszintén nem sokat tudok a gyári munkákról, hallottam jót is, rosszat is mindenesetre magát a változást jónak remélem. (ha felvesznek)
Annyira jó olyan ember kérdését látni, aki nem azt kérdezi, hogyan kezelje a munkahelyi stresszt, mivel gyógyszerezze magát, hanem konkrét terve van a kezelésre, felismeri a problémát és hajlandó tenni ellene. Egy igazi bátor ember vagy, emelem kalapom.
Abszolút egyetértek azzal, hogy nem hátralépés a gyári munka és lehet be fog válni. Szerintem a szociális munkánál csak többet kereshetsz, de gondolom nem a pénz a lényeg. Teljesen megértem, hogy ki kell néha szakadni abból a körből, aki emberekkel foglalkozik előbb utóbb totál bekattan. Mindenhol vannak rossz dolgok is, de szerintem pont a szociális munka az, ahol undorítóbb, szörnyűbb dolgok vannak mint bárhol máshol. Ha ezt bírtad jó ideig, akkor szerintem ahhoz képest a gyár meg se kottyan. Csomó olyan dolog, amin más esetleg felháborodna, lehet neked fel se tűnik. Minden ember, minden munkahely, minden munkáltató más. Nem lehet azt megmondani, neked jobb lesz-e. Ha az egészséged miatt váltani kell, vágj bele, ha nem jön be, bármikor várnak vissza a szociális szférába. :) szurkolok hogy felvegyenek és jobb legyen az életed és az egészségi állapotod is!

Szerintem nem visszalépés. A gyári beta ított munkák általában monotonak, nem igényelnek gondolkodást, a legtöbb esetben egész nap állni kell, és 2-3 műszakban kell dolgozni. Ezeken túl lehet lépni, ha pedig monotonitásra vágysz, még jó is lehet. Én gyártósorokat üzemeltem be egy időben, közvetve dolgoztam együtt rengeteg operátorral és sorvezetővel. Közel sem olyan rossz vagy buta emberek, mint amilyennek beállítják őket, simán lehet velük dolgozni. Persze nem mindegy hova mész, a dolgozól összetételét nagyban befolyásolja a térség és az adott területen végzett fő tevékenység jellege.
Az pedig hogy a család mit gondol, teljesen lényegtelen. Abból amit leírtál, empátia hiánya mutatkozik feléd. Az ilyen család azon is károgna, ha sebész vagy mérnök lennél a következő helyeden, engedd el.
Oh próbáltam én sokáig kezelni a stresszt, sőt néha legbelül magamat titulálom még mindig gyengének hogy nem bírom, de alaposan átgondolva, rengeteg szorongással, beláttam hogyha maradok akkor csak rosszabb lesz nekem, ezáltal a szűkebb családomnak is. És egy ponton eljutnék oda, hogy talán már váltani sem tudnék. Ha ez a belátás bátorság, akkor örülök neki.
Őszintén jelenleg a váltástól is nagyon félek, sőt a mostani munkahelyen való felmondástól is. De ez mégsem az a fajta gyomorgörcsös szorongás, ami a munkában nap mint nap jelen van, inkább az a reménykedő essünk túl rajta fajta, mint vizsgákkor ha értitek hogy értem.
Köszönöm szépen a válaszokat!

További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!