Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi megspórolt/félretett...

Mennyi megspórolt/félretett pénzetek van?

Figyelt kérdés
Kommentbe életkort és munkakört is írhattok.

2023. febr. 12. 01:10
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
17%

Állandóan mínuszban vagyok. 😳🫣

Havi 2.5 millió nettó a fizetésem, de van lakás- és autóhitelem, meg rengeteg gyerekem. Nem szép dolog, hogy nem teszek félre, de nincs miből. Sok az éhes száj. 🤷🏼‍♂️

2023. febr. 12. 08:57
 12/31 anonim ***** válasza:
83%

Talán segítenek az alábbiak:

Egy személy/háztartás pénzügyi helyzetét a lenti vagyonmérleggel lehet jellemezni:

+készpénz és bankszámlák

+pénztári és takarékszámlák

+kötvények

+befektetési alapok

+részvények, vállalkozások

+tőzsdei áruk, derivatívák

+adott előlegek, követelések

+ingóságok, műkincsek

+ingatlanok

+szabadalmak, szellemi tulajdon

+egyéb eszközök

-derivatívák

-fizetetlen szolgáltatói számlák

-kapott előlegek

-kapott magánkölcsönök

-banki hitelek

-adókötelezettségek

-egyéb kötelezettségek

————————————

=Nettó vagyon (megtakarítások)

A kérdező azt hiszi, hogy a legalsó sorra kérdez rá, de igazából az első sorra. Érthető, hiszen akiknek nincs számottevő vagyona, annak a pénz jelenti a megtakarítást is, és nem feltétlenül tudja elképzelni, hogy ennél lehetnek némiképp komplexebb háztartások. Ez zavarta meg azokat is, akik az ingatlan meg hitel témában kezdtek itt vitázni, a fenti séma nekik is segít.

2023. febr. 12. 10:59
 13/31 anonim ***** válasza:
94%

Alapvetően hitel mellett is lehetsz pluszban. Ha a lakás 50 milliót ér, van mondjuk 30% önrészed és a maradék hitel akkor az azt jelenti hogy 15 millió pluszban vagy, mivel ha eladod a házat akkor ennyivel lenne több KPd.

Egyértelműen ha a lakás értéke zuhan 30% nál többet akkor - ban vagy mivel eladás után is tartozol.

De egyetértek #12 vel főleg kp ra gondolhatott a kérdező. Bár én ehhez hozzátenném a könnyen likvidálható értékeket is mint állampapírok és társaik.

2023. febr. 12. 12:10
 14/31 anonim ***** válasza:
85%

Semmi értelme az ilyen kérdéseknek. Lehet megtakarításom a szó szoros értelmében éppen alig van, de cserébe több (akármilyen) befektetéssel rendelkezem. Szóval, ha valaki leírja, hogy 2 millió, más meg azt, hogy 16, akkor előrébb vagyunk?

Lehet, hogy 2 milliója van, meg egy családi háza, két cége, két lakása, stb. Míg akinek 16 milliója, annak az a 16 millió a teljes vagyona.

2023. febr. 12. 13:34
 15/31 anonim ***** válasza:
83%

Akkor próbálok egy hasznos választ adni :

Huszas évei legvégén járó házaspár vagyunk.

A legtöbb pénzünket 2 éve a lakásunkba fektettük. Azóta a megtakarításainkat igyekszünk visszahozni. Ha azt elérjük akkor fektetünk be.

A lakásunkon még van 9.5 millió babaváró hitel. Tavaly óta szüneteltetve.

Egyéb ingóságunk csak a kocsink (2 millió) és az elektronikai eszközeink (kb 1.5 millió)

Készpénz ~3 millió (kocsi csere esedékes)

Egészségpénztáron 100.000 lekötve (van célunk vele jövőre)

Állampapír 2 millió (ezt hosszabb távú célokea gyűjtjük)

Gyerek megtakarítása~ 450 ezer

Nem kifejezetten értünk a pénzügyekhez, de próbálunk tanulni és haladni.

2023. febr. 12. 16:56
 16/31 anonim ***** válasza:
67%

Amink van:

- családi ház (kb. 80 milliót ér)(nem ennyiért építettük), ezen van még 15 millió hitel, a havi törlesztő fix 100ezer

- 15 éves autó

- 3 millió az én számlámon, 2 millió a férjemén, majd berakjuk állampapírba, csak még tavasszal lesz nagyobb asztalos munka.

- a ház berendezései, elektronikus eszközei fogalmam sincs mennyit érnek

30 évesek vagyunk, én laborban dolgozom, férjem meg geoinformatikus

2023. febr. 12. 17:23
 17/31 Adkeizaal ***** válasza:
38%

Mindennel együtt olyan 70millió körül van a vagyonunk a feleségemmel, 28millio hitel, 19millio az éves jövedelmem, de olyan 4 éve van jövedelmem előtte nem csináltam semmit. Általában nincs számlapénzes vagy készpénzes megtakarításom elköltök mindent ha nem adott hónapban akkor később.

Most pl -150-ben van a folyószámlám.

Banki megtakarítások nincsenek.

2023. febr. 14. 08:41
 18/31 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem itt a kérdező a megspórolt (kész)pénzt kérdezte, nem az összvagyont, amibe bele kell számítani ingatlant, autót, hitelt, stb.

Nekem pl. van most félretéve kb 11-12 millió Ft-om (USD és EUR árfolyam függő is), és van összesen kb. 28 millió hitel a a lakásomon, de ezeknek a kamatai jóval alacsonyabbak, mint azok a kamatok, amelyeket a megtakarításaimra kapok, szóval hülye lennék előtörleszteni.

2023. febr. 14. 09:41
 19/31 anonim ***** válasza:
30%

Pénz 0 Ft, van viszont lakás és autó az egyik, egy rakás adósság a másik oldalon. Kb a "vagyon" 1/5-e, szóval nem vészes.

33 év, ssc-s szolga.

10 év munkát kb 3× megszakítottam, hónapokra, mert nem bírtam idegileg.

Innen az adósság, leginkább diákhitel. Ha folyamatosan dolgozok, ennyi mínuszom sem lenne.

2023. febr. 14. 15:02
 20/31 anonim ***** válasza:
22%
cryptoban es altcoinban tartom a vagyont. eleg nehez megmondani mert ez mindig valtozo. tegnap ez 112.000 USD volt, na 133.000 USD
2023. febr. 15. 00:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!