Milyenek számít 6 év alatt 20%os béremelés MÁV (közlekedésmérnök diploma)?
MÁVnál való diplomás pozíciókra kérdem, 2017ben nettó 200 ezer Ft volt a bértábla szerint, most 2023ban a fizetés nettó 240 Ft.
Én 2020 elején kezdtem itt dolgozni, akkor volt nettó 200 a fizetésem, most emeltek nettó 240ret kapok, közben meg az árak mindenhol duplája.
"Nekem ebből az jön le hogy a kormányt teljesen hidegen hagyja hogy ezek az emberek életszínvonala nagyon lecsokken folyamatosan"
Komolyan? mivel a választók 2/3-nak nem ez jön le, és sorozatban nyeri a kormány bármilyen komoly kockázat nélkül a választásokat (főként azokban a vidéki, kelet magyarországi, alföldi körzetekben, ahol a leginkább csökken az életszínvonal), így GG-nek teljesen igaza van! Mi a fenének kellene ezzel foglalkoznia, a választókat sem érdekli
Ha egy szóval akarom jellemezni, akkor jó. Bővebben: NEM jó. Sőt, leginkább kaki.
Ne haragudj, de miért maradsz egy ilyen trágya helyen 6 évig? Azért mertnek ilyen keveset adni, mert mindig van, aki dolgozik nekik és évekig tűri az éhbért.
Bocs, de diplomásként már 2017-ben is kevés volt a nettó 200, most meg a 240 egyenesen nevetséges. Tisztességes helyen nem 6 év alatt emeltek volna 20%-od, hanem tavalyról idénre és még az is épp csak inflációkövetés volna.
Keress egy jobb helyet!
Rinyagép!
Többen leírták, hogy ha valami nem tetszik akkor váltani kell. Pocsék egy közlekedésmérnök lehetsz, ha ennél magasabb bérért nem találsz magadnak másik munkát és a gyakorin sírsz. Az alacsony fizetésedről te is tehetsz ezt azért jó lenne ha beismernéd.
Már a sokadik kérdést írod ki erről pajtikám.... nem unod még?
Nem tudod eldönteni hogy ez sok vagy kevés?
Nem ismered a számokat mérnök létedre? :D
Van egy tippem miért vagy még a mávnál és miért nem vettek még fel egy normális céhez rendes fizetéssel... mert egyszerű vagy mint a 100-as huzalszeg. Az a baj hogy sok ilyent láttam az alatt a 20 év alatt amig a vasúton dolgoztam. Az összes felettesem 95%-a ilyen volt mint te. Egy telibevert tőmondatot nem tudott értelmezni. Látszik neked sem megy a magyar nyelv sem, meg a számok sem. Még írni, fogalmazni sem tudsz rendesen - diplomával... Neked ennyi jutott. Fogadd el. Ennyit érsz. Nettó 240 forintot.
A mostani munkahelyemen 2019 óta dolgozom. Akkor 170e nettóért jöttem át. 5 évet jártam egyetemre, nem bölcsész vagyok, vagy szociológus, hanem műszaki területen mérnök, jelenleg 12 év munkatapasztalattal. Alapból most kapnék nettó 250-et. Mivel felmerült, hogy továbbállnék, mert a mostani árak mellett ebből nem élek meg, felemelték a béremet 310-re.
A konklúzió: a te béred kevés és kevés emelést kaptál ennyi idő alatt. De ez itt milliós fizetéssel hencegők ellenére, a valóság, hogy másoknak sincs kolbászból a kerítés.
Én úgy látom, a targoncások többet keresnek, mint én. Pedig én jártam 4 évet egyetemre, diplomás munkakörben dolgozok. 5-10 éve azért egy targoncás, nem keresett annyit mint egy mérnök.
A kétkezi munka felértékelődött, lásd kukás fizetés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!