Az AI el fogja venni a programozók munkáját?
Ugyanaz történik, mint az ipari forradalomban a fizikai munkával. Igen, sok-sok embernek el fogja venni a gép a munkáját, és helyettük kevesebb, magasabban képzett gépkezelőre lesz szükség. Ehhez időre van szükség, de igen, elkövetkezik. A ChatGPT / GotHub Copilot azonban nagyon messze vannak még ettől.
Én egyébként pont azzal foglalkozom, hogy gazdasági szakemberek munkáját könnyítem meg gépi tanulással. Egyelőre nagyon messze vagyok attól én is, hogy elvegyek bárki munkáját. Inkább csak segítem.
Az elbocsájtások azért vannak mert az utóbbi pár évben túl sok embert vettek fel a tech cégek eszetlenül.
Programozók nem maradnak sokáig munka nélkül mert szinte minden ágazatban szükség van rájuk.
AI tud scripteket írni de ezek azért elég limitáltak, és tele vannak hibával. 5-10 év múlva talán jobb lesz, de még akkor se hinném hogy programozókat váltana le. Szerintem inkább csak egy eszköz lesz amit használni tudunk majd programozás közben.
Mire a programozói állások veszélybe kerülnek addigra az állások 50% a megszűnne
Olyan feladatokat nem fog tudni betölteni (a közel jövőben) az AI amelyeknél alap a személyre szabottság.
Ahogy pl rajzolónál, tervezőknél is az ügyfél fejében lévő elképzeléseket kell átemelni képek, alkotások formájában és bizony hosszú távon tartani vagy azt a stílust, formavilágot stb t tartani kell.
Pl egy képregény, webdesign, egyedi menük stb.
Az AI miatt pont, hogy a határok kiélesednek.
Az amatőrökhöz átesnek a középszintű személyek, a profikat pedig keresni fogják, jobb pénzekkel megfizetve.
A messzebbi jövőben, HA az AI gondolatolvasásból megvalósítja a dolgokat, na akkor lesz gond.
A legkevesebb gond a munka lesz.
Jelen mesterséges intelligencia se veszélytelen, nemhogy az a szintű.
S reméljük nem kerül mesterséges testbe az önálló mesterséges öntudat, amely fejlesztené önmagát.
Veszélyes vizekre evezett az emberiség.
A saját testünk, agyunk működését se ismerjük 100%-ban...
Önmagában azzal a gondolattal is eljátszottam, milyen lenne egy AI kombinálva az emberi aggyal. Milyen jó lenne egy kis adat bővítéssel egy full szakmát vagy bármit kitanulni, amit pl lementenénk pár kattintással.
A tudásvágyamat kielégítené?
Persze ez csak játszadozás a gondolatokkal. A jó dolgoktól egészen a pokolig.
Pillanatnyilag gyors kisegítő szerepben van az AI.
Bennem viszont hosszú távon nyugtalanná tesz a gondolata.
Idővel elválik.
Az emberi mohóság és kényelem vissza fog ütni idővel.
Ahogy a természet is pofon csapkod minket egyre többször.
Itt a Válasza:
'A jövőben sok olyan munka lesz, amit az AI és a robotika lehetővé tesz ember nélküli elvégzésre, például:
monoton, ismétlődő feladatok (mint például a raktári csomagolás vagy a gyártósoron történő dolgozó)
adatbevitel és adatfeldolgozás (mint például a könyvelés vagy a számvitel)
egyszerű, alacsony szintű szakmai feladatok (mint például az ügyfélszolgálat vagy az árufeltöltés)
Ezzel együtt azonban sok olyan munka marad, amelyet az AI nem tud majd elvégezni, mivel azoknak a kreativitást, az emberi érzelmeket vagy a döntéshozatalt igénylő feladatok, amelyek a jelenlegi technológia szintjén még nem cserélhetők ki emberi munkára."
Jelenleg az AI még nem képes teljes mértékben elvégezni a programozók munkáját, bár már léteznek olyan AI rendszerek, amelyek segíthetnek a programozóknak a kód generálásában vagy javításában. Az AI-rendszerek egyelőre nem képesek önállóan új alkalmazásokat vagy szoftvereket tervezni és fejleszteni, és az emberi beavatkozás továbbra is szükséges a kód minőségének biztosításához és a bonyolultabb feladatok megoldásához.
Ezzel együtt a jövőben az AI fejlődése folyamatos, és elképzelhető, hogy a közeljövőben az AI egyre inkább képes lesz a programozók munkájának automatizálására. Azonban úgy vélem, hogy a programozás továbbra is emberi kreativitásra és kritikus gondolkodásra fog támaszkodni, és az AI nem fogja teljes mértékben kiszorítani a programozókat a munkaerőpiacon.
Alig várom a napot amikor a customer leboxolja az AI chatbottal, hogy még is mit akar pontosan tegnapi határidővel.
Nem, egyáltalán nem aggódok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!