Van egy cég, ahova legalább fél éve keresnek embert, kb havonta meghirdetik ugyan azt a pozíciót. Én már többször jelentkeztem rá, de ha ennyire nem találnak embert, miért nem hívnak be?
Miből gondolod, hogy nem találnak? Lehet csak folyamatosan bővülnek, vagy nagy a fluktuáció és cserélődnek az emberek.
Te valószínűleg nem kellesz nekik.
Az hagyján, van ahol évek óta keresnek az interjún elmondottak alapján, aztán egy hét után jön a válasz hogy "választásunk nem Önre esett". Szintén kis, családi cég 4 fővel.
Mondjuk a multik még rosszabbak, azok általában vissza sem írnak annyira semmibe veszik az embert. És komoly mérnöki pozícióról van szó...
A kis falusi cég például egy cnc-s embert keres targoncavezető jogosítvánnyal. Te simma érettségivel rendelkezel és már ötször megpályáztad az állást. Szerinted miért nem vették fel?
Valószínűleg a cégnek nem sürgős és nem akarja az első fútóbolondot felvenni. Még mindig olcsóbb hirdetni mint egy alkalmatlan munkaerőt felvenni.
Csak egy érettségis betanított munka, nem kell hozzá semmilyen szakmai végzettség
Nekem van diplomám. Lehet, hogy túlképzettség miatt nem akarnak felvenni
Akkor a motivációs leveledet próbáld átfogalmazni. Valószínű, hogy úgy gondolják, diplomásként csak átmeneti helyként tekintenél rájuk. Leírhatod, hogy pl. ott laksz a településen és nem akarsz elköltözni, mert így közel a család, vagy mindig is fontos volt számodra, hogy kertes házad legyen és itt az van, vagy nyugodt életet szeretnél és családias munkakörnyezetet és reméled/úgy tudod náluk ilyen van.
Amúgy diplomásként miért nem törekszel ahhoz illeszkedő munkakörbe?
Sikerült már elhelyezkedned?
Mert büfészakon végeztem
Igen, egy önkormányzatnàl kaptam munkát, nem fizet túl jól.
Az a vicc az egészben, hogy ehhez a céghez még mindig keresnek embert. Még most is hirdetik ugyan azt az állást
Már lassan 1 éve keresik a megfelelő embert?
Egyébként mikor először jelentkeztem hozzájuk, lb október-november környékén, utána nem sokkal e-mailben megkeresett egy kamu cég egy kamu állásajánlattal, mondván, hogy az indeed-en találtak rá az önéletrajzomra és felkeltettem az érdeklődésüket..
Nem lehet, hogy ehhez van köze? Lehet, hogy ez egy kamu, adathalász hirdetés?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!