A profession hülyesége hogy nettó bérigényt kell megadni, vagy ezt a cég választhatja?
#2 Fejtsd már ki, hogy mi ebben a nevetséges? Mit kellene megadni, bruttót? Az meg olyan mintha magunkat vernénk át, mert nem azt foguk látni fizetéskor a számlán, és csak szépen mutat egy hírdetésben.
Persze más eset ha van 4 gyereked, vagy fiatalabb vagy 25 évesnél ezért nem kell adót fizetned. De akkor meg örülj a plusz pénznek!
"Persze más eset ha van 4 gyereked, vagy fiatalabb vagy 25 évesnél ezért nem kell adót fizetned. De akkor meg örülj a plusz pénznek!"
Mármint hogy a cég örüljön a plusz pénznek, nem?
Mert ha egy 24 éves mond 400 ezer nettót, az a cégnek 500 bruttó.
Ha meg egy 26 éves mond 400 ezer nettót, az a cégnek 600 bruttó.
Profession-ön ez alap beállítás, a cég nem választja, de nem kötelező megadni.
Ha szeretnéd írd bele a CV-d be vagy a kísérőleveledbe a bruttó bérigényedet. Én is bérszámfejtő vagyok, de dolgoztam toborzásban is így ismerem a felületet. Mi mikor az osztályvezetőkkel átnéztük a jelentkezéseket és voltak akik megadták a honlapon a bérigényüket azt mindenféle adókedvezmény nélkül számoltuk. Szerintem is korrektebb volna bruttó bérigényt beleírni, de hát na ez van. Írj az üfsz-nek, hátha fognak dolgozni rajta.
Belegondolva, valószínűleg pont azért van a Profession-ön nettó bérigény megadva, amiért itt GYIK-en is rendszeresen megjelenik a nettó-bruttó vita bérigény esetén. A Profession esetében ha a hirdetések számosságát és a pozíciókat vesszük figyelembe, a legtöbb meghirdetett állás olyan munkakörben dolgozó embereknek szól, akiknek igen, probléma a nettó-bruttó átváltás. Ők csak addig gondolkodnak, hogy mennyit akar kézben hazavinni, mert a többi nem számít. Most egy 8 elemis betanított munkásnak aki így gondokodik, hiába dobná fel a Profession azt, hogy bruttó bérigény, vagy nem tudná mit írjon oda, vagy ugyan úgy odaírná a nettóját, ami megint csak problémát szül.
A fejlesztők és azok akik a fejlesztőknek specifikálják a weboldal funkcióit, nem hülyék. Valamilyen gondolatmenet alapján megszületett az a döntés, hogy ott nettót kérjen a weboldal. Nem kell ezen fennakadni. Ha éppen klattyogsz be a strandra zöld mackóban, ahol nincs tiltva a kék fecske, nem akadsz ki azon, hogy a bejárat előtti árus csak kék fecskét árul. Mert te zöld mackóban szeretnél bemenni. A lehetőség adott.
Szerintem a proffession hülyesége, de ezzel csak igazodni akar!
Az egyik hirdetőtől hallottam vissza régebben, hogy ez az ő számukra bruttóként jelenik meg, szóval kiszolgálni szeretne az oldal álláskínálót és álláskeresőt is egyben...
Aztán ez nem mindíg jön össze...
9: ez érdekes, bár az egyik aki visszahívott azt mondta azt látja amit én nettóként megadtam.
Mindenesetre látva a válaszokat beletörődök a dologba :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!