Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A profession hülyesége hogy...

A profession hülyesége hogy nettó bérigényt kell megadni, vagy ezt a cég választhatja?

Figyelt kérdés
2023. jan. 30. 23:32
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
84%
Nem kötelez erre a profession.
2023. jan. 30. 23:34
 2/11 A kérdező kommentje:
Mármint kit nem kötelez? Álláskeresőként jelentkeztem egy hirdetésre, és meg lehetett adni bérigényt (igen, oda volt írva hogy nem kötelező megadni, de én spec szerettem volna). Csakhogy NETTÓ bérigényt kellett megadni, ami konkrétan egy bérszámfejtő állás esetében minimum nevetséges, ezért a kérdés.
2023. jan. 30. 23:43
 3/11 anonim ***** válasza:
31%

#2 Fejtsd már ki, hogy mi ebben a nevetséges? Mit kellene megadni, bruttót? Az meg olyan mintha magunkat vernénk át, mert nem azt foguk látni fizetéskor a számlán, és csak szépen mutat egy hírdetésben.

Persze más eset ha van 4 gyereked, vagy fiatalabb vagy 25 évesnél ezért nem kell adót fizetned. De akkor meg örülj a plusz pénznek!

2023. jan. 31. 00:01
 4/11 anonim ***** válasza:
95%

"Persze más eset ha van 4 gyereked, vagy fiatalabb vagy 25 évesnél ezért nem kell adót fizetned. De akkor meg örülj a plusz pénznek!"

Mármint hogy a cég örüljön a plusz pénznek, nem?

Mert ha egy 24 éves mond 400 ezer nettót, az a cégnek 500 bruttó.

Ha meg egy 26 éves mond 400 ezer nettót, az a cégnek 600 bruttó.

2023. jan. 31. 00:13
 5/11 anonim ***** válasza:
2%
Miért lenne hülyeség? A cégnél dolgozók nem hülyék, ki tudják számolni, hogy az alapján mennyi lenne a bruttó. Ez valószínűleg neked is megy. Ez alapján nem rohadtul mindegy, melyik van megadva? Ne akadjunk már fenn minden szarságon, az ég szerelmére...
2023. jan. 31. 01:23
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Profession-ön ez alap beállítás, a cég nem választja, de nem kötelező megadni.

Ha szeretnéd írd bele a CV-d be vagy a kísérőleveledbe a bruttó bérigényedet. Én is bérszámfejtő vagyok, de dolgoztam toborzásban is így ismerem a felületet. Mi mikor az osztályvezetőkkel átnéztük a jelentkezéseket és voltak akik megadták a honlapon a bérigényüket azt mindenféle adókedvezmény nélkül számoltuk. Szerintem is korrektebb volna bruttó bérigényt beleírni, de hát na ez van. Írj az üfsz-nek, hátha fognak dolgozni rajta.

2023. jan. 31. 06:01
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Lényegtelen dolgon rugózol, nem a Profession felületén megadott nettó lesz az, ami eltántorítja a munkáltatót attól, hogy megkeressen. Ha te szeretnél bérigényt megadni, írd bele a CV-be vagy a jelentkezés szövegébe a bruttót, a webes felület által kínált opciót pedig ne jelöld be. Ilyen egyszerű.
2023. jan. 31. 08:09
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Belegondolva, valószínűleg pont azért van a Profession-ön nettó bérigény megadva, amiért itt GYIK-en is rendszeresen megjelenik a nettó-bruttó vita bérigény esetén. A Profession esetében ha a hirdetések számosságát és a pozíciókat vesszük figyelembe, a legtöbb meghirdetett állás olyan munkakörben dolgozó embereknek szól, akiknek igen, probléma a nettó-bruttó átváltás. Ők csak addig gondolkodnak, hogy mennyit akar kézben hazavinni, mert a többi nem számít. Most egy 8 elemis betanított munkásnak aki így gondokodik, hiába dobná fel a Profession azt, hogy bruttó bérigény, vagy nem tudná mit írjon oda, vagy ugyan úgy odaírná a nettóját, ami megint csak problémát szül.

A fejlesztők és azok akik a fejlesztőknek specifikálják a weboldal funkcióit, nem hülyék. Valamilyen gondolatmenet alapján megszületett az a döntés, hogy ott nettót kérjen a weboldal. Nem kell ezen fennakadni. Ha éppen klattyogsz be a strandra zöld mackóban, ahol nincs tiltva a kék fecske, nem akadsz ki azon, hogy a bejárat előtti árus csak kék fecskét árul. Mert te zöld mackóban szeretnél bemenni. A lehetőség adott.

2023. jan. 31. 08:18
 9/11 anonim ***** válasza:
47%

Szerintem a proffession hülyesége, de ezzel csak igazodni akar!

Az egyik hirdetőtől hallottam vissza régebben, hogy ez az ő számukra bruttóként jelenik meg, szóval kiszolgálni szeretne az oldal álláskínálót és álláskeresőt is egyben...

Aztán ez nem mindíg jön össze...

2023. jan. 31. 10:22
 10/11 A kérdező kommentje:

9: ez érdekes, bár az egyik aki visszahívott azt mondta azt látja amit én nettóként megadtam.

Mindenesetre látva a válaszokat beletörődök a dologba :D

2023. jan. 31. 20:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!