Hogy érdemes félre rakni pénzt?
Figyelt kérdés
Az elkövetkezendő 5-6 évben házam egy részét szeretném félre tenni nagyábol ez 20-25 millió forinti összeg lenne, arra gondoltam hogy minden honapba xy osszeget hagyok a szamlamon, ebbol származhat gondom? Esetleg tippek?2023. jan. 28. 19:21
1/12 anonim válasza:
Bankszámlán szerintem rossz ötlet porosodni hagyni, mert feléli az infláció. Legalább kötvényt vásárolj rajta.
3/12 anonim válasza:
Származhat gondod. Ilyen infláció mellett 5-6 év múlva az első 5-10 millió forint az értéke 40%-át el fogja veszteni, még akkor is, ha 2025-re visszaáll az infláció a normál 5% körüli értékre. Az ingatlanárak pedig, ha a következő 1-3 évben csökkennek is, 5-6 év múlva már biztos magasabbak lesznek, mint most.
4/12 anonim válasza:
Két probléma van ezzel az ötlettel: fennáll a veszélye, hogy elköltöd, és nem kamatozik.
Hó elején tedd be állampapírba.
5/12 anonim válasza:
Pénzt célszerű dolgoztatni, különben csak vesztesz az értékéből.
Mivel valszeg válság lesz és nincs pénzügyi háttered ezért a legegyszerűbb az állampapír legyen az magyar vagy külföldi. Nem nyersz vele de legalább az értéke nem csökken a pénzednek.
6/12 anonim válasza:
Állampapírba fektesd a pénzed. Nekem két év mulva 7,5%ot fognak fizetni a befektetésemre, ha elérkezik a fordulópont.
7/12 anonim válasza:
6
Az miért jó, mikor az új papírok már most is 16%-on futnak?
8/12 anonim válasza:
#6: nem lenne ideje kiszállni a mostaniból?
9/12 anonim válasza:
valamilyen módon kösd le, fektesd be.
jelenleg a PMÁP állampapír 16% kamattal elég jó opció, még 2 éven keresztül biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!