Hogyan kell kiszámolni a napi bért?
Aki ért hozzá, tudna segíteni? Hogyan kell kiszámolni a napi bért? Fix havi bérem van, teljesen függetlenül a hónaptól (hogy hány napos vagy hány munkanap van). De mi van olyan helyzetben, ha 1,5 hetet gyermekápolási táppénzen voltam? A havi béremet elosztják annyi munkanappal amennyit dolgoztam és hozzáadják a táppénzes napokat (napi bér 60%-a és levonják a 15% SZJA)? A táppénz jár hétvégére, viszont a fizetés csak a munkanapokra, akkor ezt hogy számolják ki?
(Csak hétfőtől-péntekig dolgozok.)
Keresgéltem a neten, de nem értem. Köszönöm, ha tudtok segíteni.

Sza, én majdnem elvégeztem a bérszámfejtőt, csak két másik tanfolyam miatt nem jött össze már.
A táppénzt azt úgy számolják, hogy a havi alapbéredre van vetítve ami a munkaszerződésedben van, amit 168 órára kapnál, abból van kiszámolva (elméleti bér pótlékok nélkül)
Ennek megfelelően kijön egy összeg, és azt kapod akár hétköznap akár hétvége, mert naptári napokra jár.
Egy évben 14 napot a munkáltatód fizet ki a többit a TB.

Szia. Köszönöm!
A neten azt találtam hogy a fix bért osztják a ledolgozott munkanapok számával és az lesz a napi bér. Viszont a táppénz jár hétvégére is (ha például pénteken megyek táppénzre következő hétig, akkor ugye belesik a hétvége). Szóval hogy lehet az, hogy a fizetés csak munkanapokra jár, a táppénz pedig hétvégére is. (?)

Hát úgy, hogy ez a TB törvény vagy a Munka Törvénye.
Ez a kettő határoz meg mindent.

Utolsó 2014 es szóval már lehet elavult, de körvonalakban kb ez van / volt.
Ha átolvasod, beláthatod, hogy valódi kontroll nélküli katyvasz...
Könnyű kijátszani és nem igazán tartalmaz szankciókat sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!