Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fiatalon, jó fizetéssel...

Fiatalon, jó fizetéssel érdemes szerintetek sürgetni a saját lakásba való költözést, vagy ráérek még ezzel?

Figyelt kérdés

20-as éveim közepén járok, jól keresek (közel milliós nettó - diplomás programozóként), jelenleg albérletben élek Budapesten.

Szerintetek mennyire fontos, hogy most mindent fillért félretegyek, ne vegyem meg magamnak amiket szeretnék, csak hogy minél előbb saját lakásba tudjak költözni (hitellel)?

Sokkal rosszabbul járok azzal összességében, ha még néhány évet albérletben töltök, és majd csak később, 30 felett vásárolok saját ingatlant?

Inkább most kuporgassak, és majd 30 felett költsek többet magamra, amikor már "kiszabadultam" az albérletből?

2023. jan. 14. 15:12
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
79%
Ki tudja mi lesz 5-10 év múlva, szerintem élvezd a pillanatot.
2023. jan. 14. 15:14
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
Ha közel egymilliós a nettód akkor a gyűjtögetéshez nem értem miért kéne kb mindent megvonnod magadtól. Havi 4-500 ezret röhögve félre lehet tenni, és tök hamar meglenne az önerőd egy kis lakásra. De ha csak 300-raksz félre az se semmi.
2023. jan. 14. 15:37
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem érdemes a középutat választani.

Az hogy mindent félreraksz és sanyargatod magadat annak nincsen értelme, bármennyi is legyen a kereseted.

Viszont én azt se látom jónak ha havi 1 millát elköltesz és hónapról hónapra élsz, mert jön az életinflációd és ha valami történik a fizuddal akkor szívsz mert a költségeid megesznek.

Havi 500 ezer bőven elég ahhoz hogy bérelj lakást, vegyél kaját és ruhákat, és ha valami szimpi akkor meg tudjad venni/ el tudj menni utazni. A maradék 4-500 ezer forintot meg simán félre tudod tenni. Ami 1 év alatt közel 5 millió forint megtakarítás. Ha még 0 ról indulsz akkor is 2-3 év alatt bőven van annyid hogy felvegyél egy 10 éves hitelt és szerezz egy jó lakást egy jó környéken.

2023. jan. 14. 15:52
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Sürgetni nem kell, viszont az összes pénzed elverni szintén rossz ötlet. Havi 500-ból kényelmesen megvan a hónap, + nyaralásra is jut. Évente 6 millió mehet befektetésbe, pár év alatt ezzel meg is van az önerő, kuporgatás nélkül!
2023. jan. 14. 16:27
 5/12 anonim ***** válasza:
90%
Ennyi pénzből bőven tudsz félretenni úgy is hogy nem vonsz meg magadtól semmit.Ne bszd meg az összes fillért,vedd meg azt amire tényleg szükséged van és jobb lesz tőle az életed de csak azért ne szórd a pénzt mert van.
2023. jan. 14. 17:04
 6/12 anonim ***** válasza:
14%

Minél hamarabb lakásvásárlás, és maradj albérletben.

A hitelt -minek a saját pénzedet használni- fizetik a bérlők.

2023. jan. 14. 20:14
 7/12 anonim ***** válasza:
24%

25-30 éveskorodra is ráérsz, házat vagy lakást venni.

A jelenlegi helyzet nem fog így maradni. 3-5 éven belül nagyon vissza fognak esni az ingatlan árak.

Az ingatlanpiac jelenleg is egyhelyben áll. Egyre többen szeretnének eladni, de rá kell jönniük hogy nem tudják, annyiért amiért szeretnék. És egyre kevesebben vesznek ingatlanokat.

Jelenleg te csak gyűjtsed a pénzt.

2023. jan. 15. 12:22
 8/12 anonim ***** válasza:
70%
Itt a gyakorin mindenki fiatal huszonéves diplomás programozó,milliós fizetéssel?
2023. jan. 16. 13:33
 9/12 anonim ***** válasza:
76%

Kedves 8-as, nem mindenki.

Csak a válaszadók 99.99%-ka.

Milyen jó olvasni, hogy valakinek még megy a szekér. :D

Poénak tartom, hogy itt ezen az oldalon, a válaszolók nagy része, akkora KAMU sztorikat ír le, hogy szerintem még ő maga se hiszi el.

10 éve a gyakorikérdések.hu weboldal, egy nagyon szuper kis oldal volt, de ma már csak az internet egyik pöcegödre.

Nem értem, hogy az adminok, ezt miért hagyják?

2023. jan. 16. 14:06
 10/12 anonim ***** válasza:
53%

9: mert így több bevételt hoz.

Egyébként honnan tudod hogy mindenki kamuzik? 😊

Engem fentebb 0-ra pontoztak, pedig csak a saját tapasztalatokat írtam le.

Soha nem laktam saját lakásban, csak albérletben.

Az első lakásomat hitelre vettem, a hitelt még most is fizetik az albérlők, 4 év van hatra belőle. Azóta vettem másik kettőt, mind a kettőt minimális hitel segítségével.

🤷🏻‍♂️

2023. jan. 16. 16:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!