Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen a pásztorkodás?

Milyen a pásztorkodás?

Figyelt kérdés
Milyen szakirányú végzetség kell hozzá? Hogy néz ki egy pásztor mindenapja? Milyen szezonban folyik a munka? Mi a jó és mi a rossz oldala ennek a munkának? Ha valaki jártas a témában, az írjon le mindent amit csak tud!

2023. jan. 14. 13:10
 1/10 anonim ***** válasza:
46%
Én teológiát végeztem hozzá, így lettem pásztor. Gyülekezeti pásztorként istentiszteleket tartottam, hittanórákat, bibliaórát, konfirmàció-előkészítőt, valamint persze kereszteltem, temettem, betegeket látogattam, mellette meg egyetemen tanítottam.
2023. jan. 14. 13:13
 2/10 anonim ***** válasza:
39%
Villanypásztorra gondolsz?
2023. jan. 14. 15:04
 3/10 anonim ***** válasza:
55%

Tüzoltó leszel s katona!

Vadakat terelő juhász!

Látod, elalszik anyuka. -

Aludj el szépen, kis Balázs.

2023. jan. 14. 15:16
 4/10 A kérdező kommentje:
Megkérdezhetem, hogy miért nem lehet normális választ adni?
2023. jan. 14. 16:10
 5/10 anonim ***** válasza:
67%
A puli a legjobb barátod. Kinek mi az igénye.
2023. jan. 14. 23:08
 6/10 Gombanyo12 válasza:
100%

Rossz helyen tetted fel a kérdésedet. Szabadföldi állattartást Magyarországon már kevés helyen találsz.

[link]

2023. jan. 16. 01:24
 7/10 anonim ***** válasza:
35%

Milyen szakirányú végzetség kell hozzá?

Szinte semmi. Jó talán 2 osztály.

(A pásztor nem mindig a nyáj tulajdona, csak egy alkalmazott. A tulajnak talán egy aranykalászos gazda tanfolyam kellhet.)

Hogy néz ki egy pásztor mindenapja?

Reggel kihajtja a jószágokat, nappal terelgeti, este visszahajtja.

Milyen szezonban folyik a munka? Tavasztól őszig. Mikor zöldel a legelő.

Mi a jó és mi a rossz oldala ennek a munkának?

Jó, hogy szabadba lehetsz, rossz, hogy úgy élsz mintha te is állat lennél.

Magyarországon nem népszerű szakma. Afganisztánból hoztak a Hortobágyra is pásztorokat.

Nem épp egy jól kereső szakma. A nyáj, amit terelgetsz 3-4 millióba ha kerül. Arra nem lehet 9 hónapig havi 300 ezret munkabért kifizetni, mert az egész nem ér annyit.

2023. jan. 17. 11:57
 8/10 anonim válasza:
68%

Az utolsót kijavítanám pár helyen.

Tény, hogy manapság idiótákat vesznek fel pásztornak, de az olyan ember annyit is ér. A legeltetés nem csak annyiból áll, hogy áll a jószág mellett az ember. Ismerni kell a füveket. A területek kihasználhatóságát. Az idényi növényeket. Hogy mikor hol és mennyit legeltethet. Mitől lehet baja az állatnak. Mi az amiből keveset ehet, mi az amiből többet. Stb.

Továbbá a pásztor nem úgy él mint az állat. Ilyet az mond aki csak képeslapon látott pásztort.

Magyarországon nagyon népszerű szakma volt nagyon nagyon sokáig. Manapság kevésbé, de pont azért amit az elején leírtam!

Nem becsülik meg a jó szakembert, sőt nem is keresik! Aztán meg nyavíkol a gazda, hogy nem talál 150e nettóért csak alkoholistát.

2023. jan. 23. 09:15
 9/10 anonim ***** válasza:
74%

A pásztor nemcsak etet, meg terelget. Odafigyel az állat egészségére, közben a legelőn is beindulhat az ellés, az állatot el kell látni.

A terelőkutya nevelése, ellátása is a feladata.

Nagyon is összetett feladat. Anno egy egész falu fogadta fel a pásztort. A gazda kinyitotta a kaput, a pásztor megfújta a kürtjét, vagy kolompolt, gyülekeztek az állatok.

Nap végén visszaterelte őket, és szépen minden állat visszatalált a gazdája portájához.

A pásztor nagyon sokat kellett tudjon az erdőről, mezőről, az állatokról.

A tudósok anno tanulni jártak hozzájuk.

2023. ápr. 15. 06:05
 10/10 anonim ***** válasza:
47%
Pásztorbot, karikásostor, egyetlen fából faragott kulacs, bikacsök😁
2023. ápr. 15. 06:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!