Jelentkeztem az Otthon Centrumhoz Ingatlan-ügyintéző pozícióra, tapasztalatok?
"300-600e Ft"
Na hát azt garantálom neked hogy nem fix bér.
Attól függ a bér, mennyi kéglit tudsz elsózni.
De garantáltan utálni fog az eladó és a vevő is.
Az eladó azért utálja az ingatlanosokat, mert amikor szeretné eladni a lakását, 10-ből 8 telefonáló ingatlanos hiéna, akik nem akarnak róla leszálni és mindenáron ők akarják eladni a kéglit.
A vevő azért utálja az ingatlanosokat, mert a jutalékukat MINDEN esetben a vevő fizeti és a pénzért cserébe az ingatlanosok 99%-a nem csinál lópikulát sem.
Az ingatlanosnak Magyarországon egyetlen egy esetben van létjogosultsága: ha az eladó lakhelye és az eladó ingatlan túl messze van egymástól. Nyilván, ha a tulaj budapesti és egy szegedi lakást akar eladni, akkor nem fog folyton rohangálni, hogy megmutassa az éreklődőnek, ilyenkor jó az ingatlanos. De ez az esetek max 2-3%-a.
A legtöbb esetben az ingatlanos konkrétan semmi értékelhető munkát nem végez. Nem csinál normális képeket a lakásról, hanem felpakolja a tulajtól kapott homályos, rossz szögből készült képeket, vagy ami még rosszabb: ő maga csinál botrányosan vacak képeket. Nem tesz fel alaprajzot, nem írja bele a hirdetésbe a lényeges dolgokat (pl. hogy haszonélvezeti jog van a lakáson), nem írja le a tényleges elhelyezkedést ("kertvárosban, busztól 3 percre") és olyan ócska trükkökkel akarja sürgetni a vételi döntést, mint "már valaki érdeklődött és holnap lehet le is teszi a foglalót".
Más szóval az ingatlanosok döntő többsége pénzéhes kontár.
Aki meg leszerződik velük az vagy azért teszi, mert megunta a zaklatást és beadta a derekát, vagy azért teszi, mert lusta, hogy maga hirdessen.
Régebben nézegettem eladó házakat, sose láttam egy normális hirdetést sem sajnos, akkor ez ezért lehetett.
Az interjúra elmegyek, kíváncsi vagyok mit tudnak ajánlani.
Ha EV/KATA-val lehet csak ingatlanozni, illetve nekem kell költeni a képzésre akkor inkább visszautasítom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!