Hogyan lehet munkát találni?
Ha nem válaszolnak az önéletrajzokra pl. A profession.hu keresztül egyszer sem válaszoltak meg bárhová is jelentkeztem cégekhez.
Se egy elutasítás se az hogy behívnak interjúra.
Csak az ember pénzből el. És nekem nincs kapcsolatom aki betesz ide vagy oda dolgozni.
Miből éljek így még?
28/f

Nem kell kapcsolat, ez csak duma.
Első helyen ahol hosszabb távon dolgoztam, ismerős vitte be az önéletrajzom. De kb csak azért, mert a cég létezéséről sem tudtam, de utólag mint kiderült kb folyamatosan felvesznek bárkit, mert sűrűn cserélődnek az emberek.
Mikor onnan eljöttem két interjúra hívtak be, az első nekem nem volt megfelelő, a második helyen felvettek.
Utána mikor onnan váltottam, kb másfél hónap volt elhelyezkedni. Azt hiszem négy helyre küldtem el önéletrajzot. Két hely visszautasított, kettő nem válaszolt, az ötödik helyen behívtak interjúra és felvettek.
Pedig nekem is csak egy érettségim van.
Nem olyan ördöngősség amúgy, mint amennyire elsőnek tűnik.
Az én szakmám egészségügyi kartevoirto. És gyógymasszőr. Bár a gyógymasszőr szakmában nem szeretnék dolgozni.
Gondolkoztam azon hogy elvegzek egy hegesztő képzést is. De ezek a 300 óra képzések ló..aszt nem érnek csak pénz kidobas lenne. Eddig még csak raktarosi munkáim voltak eddig elvétve.

egészségügyi kártevőírtó?
gyógymasszőr
hegesztő...
Miért nem választasz valami piacképes szakmát?
A pénzt be lehet fektetni úgy is, hogy modern, keresett szakmát tanulsz és nyelvet mellé. Azzal van munka. Ilyen himi-humi dolgokra már nincs kereslet.

Kérdező, mivel a te végzettségeid a magyar piacon leginkább "válalkozóként" űzhetőek, igy amennyiben nincs most módod vállalkozni, azesetben képzettség nélküli munkát kell keresned.
Mehetsz postára, üzletekbe eladónak, piacra zöldséges mellé, vagy henteshez, ha birod, irodába adminisztrátornak, gyáakba csomagolónak, "operátornak" stb.
Az ilyen képzettség nélküli munkáknál az emailes megkeresésekre, professionre stb ritkán válaszolnak, mert általában hirdeti máshol is telefonszámmal, vagy ki van lakátolva és az utcáról esnek be az emberek, aztán van egy 20 perces megbeszélés és hogy "tudsz-e holnap kezdeni" ?
Munkarőkölcsönző irodákba is menj be, én személy szerint az s-forrást tudom ajánlani, ha nagyon le vagy égve.
Jól fizető melód ugyan nem lesz, de egy héten belül lesz "valamilyen" állásod.
Aztán én a helyedben nem hanyagolnám a gyógymasszőr karriert se, mert marhajól lehet keresni vele!
Veszel egy hordozható masszőrágyat, és irány az öregek otthona!
Aki meg "okoskodna" annak betömöd a száját egy tizessel!
Mellette nyomhatsz az öregeknek ilyen "ügynöki értékesitést" is gyógyhatású termékekkel, krémekkel stb.
Azért irom ezeket mert működik!
Anyám nyugdijas, és idősekre felvigyáz, meg ebédet visz nekik óránként 2000 ért, mellette meg mindenféle kenőcsöt árul nekik!

A hegesztő az himi-humi dolog lenne?
Jó ostoba vagy.
Bár igaz, hogy magyarputriban minden himi-humi, ami nem orvos IT meg ügyvéd, politikus.
Ausztriában meg többet fizetnek rá, mint egy mérnöknek, de egyébként itthon is elérik már azt a fenenagy mérnöki 400-500 nettót.

IT-ban dolgozol, de olvasni nem tudsz. Nem is csoda, hogy minden IT-termék egy nagy szar mostanában, állandó lefagyás, hibaüzenet...stb.
Na mindegy.
Leírta, hogy a hegesztő képzésen gondolkodik. Tehát nincs róla papírja.
Ha lenne, és még mellé gyakorlatban tudna is hegeszteni, azzal találna jó munkát. Nem évi 150 ezer eurós IT contractori munkát az igaz, de a szakmák közül pont a hegesztő az egyik legkeresettebb. Nettó 400-500-at megadnak rá.
Persze neked IT-kockaként fogalmad sincs róla, hogy mi minden van hegesztve, ami körülvesz, soha nem láttál még ipart testközelből, nem csoda, hogy a szar szoftvereitekkel mindig csak a baj van, mert teljesen életidegen módon vannak fejlesztve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!