Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan működik a nyári diákmunka?

Hogyan működik a nyári diákmunka?

Figyelt kérdés

Mondjuk úgy, hogy semmit sem tudok róla csak annyit, hogy iskola látogatásit kell vinni hozzá. De pontosan hogyan működik? Annyit kell csinálnom, hogy, hogy pl.: Felveszem a kapcsolatot mondjuk a Rossmann-al, hogy szeretnék diákmunkát végezni és elmondják mit lehet, meg odaadom a papírt és ennyi?

Van esetleg valami tippetek mellé? Sok haverom mondja, hogy ők már április végén keresnek valamit a nyárra mielőtt elfogy a lehetőség.

Sorry guys I'm not the smartest guy xD

2023. jan. 3. 20:27
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem abszolút nem.

Úgynevezett "diákszövetkezeti irodát" kell felkeresned, ők fognak kiközvetíteni valamilyen diákmunkára, amelyik cég szerződésbe van velük és munkaerőigényük van. Ami aztán lehet a rossman is, de a lényeg, hogy a diákszövetkezettel szerződsz le. Ők majd elmondják hogy hova hogy kell menni, kinél kell a munkavégzés helyén jelentkezni stb... Ott helybe meg majd valaki megmutatja hogy mi a munka.

2023. jan. 3. 20:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Diákmunkát az esetek nagyrészében, diákmunka közvetítő cégeken keresztül tudsz csinálni pl fürgediák, minddiák, melódiák, schonherz stb.

Ezeknek van szerződésük a cégekkel. Némelyiknél láthatod a lehetőségeket a weboldalukon.

Közvetítőnél be kell regisztrálnod, megadod az alap adatokat, adó(ha nincs ki kell váltanod)taj bankszámla szám és egyebeket.

Valszeg üzemorvoshoz és tüdőszűrőre el fognak küldeni.

Ezután egyeztethetsz hogy mikor-hol van hely és mire szeretnél menni. Általában hetente kell a "ráéréseket" leadni a kövi hétre.

16 évtől lehet asszem dolgozni, de csak 18 év betöltése után lehet a munkák egy nagy hányadát csinálni.

2023. jan. 3. 20:35
 3/10 A kérdező kommentje:
Oh... Értem. Ti melyik "diákszövetkezeti irodát" ajánlanátok?
2023. jan. 3. 20:38
 4/10 A kérdező kommentje:
Tegyük fel, ha valaki május végén tölti be a minimum életévet, akkor ilyen szövetkezetbe hamarabb nem is lehet jelentkezni?
2023. jan. 3. 20:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

10+ éve volt hogy utoljára diákmunkázam, akkor asszem a Minddiák-nál

2023. jan. 3. 20:53
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem nem kellett iskolalátogatási papírt vinnem. Nem kértek. A diákigazolvánnyal tudom igazolni a nappali tagozatos tanulói jogviszonyomat.😁
2023. jan. 3. 20:56
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Utánnaolvastam, 15 év a minimum de csak nyári szünetben, 18 ig iskolalátogatási mellett szülői engedély kell.

Az hogy hol vállalj, nehéz megmondani mert városonként más lehetőségek vannak.

2023. jan. 3. 20:56
 8/10 anonim ***** válasza:
Menj a balatonra dolgozni! Konyhára! Szállás étkezést ingyen adják, tanulsz egy kis önállóságot is. Sokat kell dolgozni de jól lehet keresni! És ott vannak a legjobb bulik is!
2023. jan. 3. 22:08
 9/10 A kérdező kommentje:

Sajnos nekem nem megoldható, mert édasanyámat műteni fogják, így vigyázni kell rá és a házat is rendberakni. De dolgozni is akarok, mert hát drága az élet.

2023. jan. 3. 22:49
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha írsz lakhelyet könnyebb segítenünk, nem tudjuk milyen szövetkezet van felétek.
2023. jan. 4. 22:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!