Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi az a pénz amiből egy...

Mennyi az a pénz amiből egy átlag ember élete végiéig elélhetne és mindent megengedhetne magának?

Figyelt kérdés
Anélkül, hogy dolgoznia kellene. A mindent megengedne magának alatt átlagos dolgokat értek új ház/kocsi feleség eltartása anélkül hogy neki is dolgoznia kéne stb. és nem ilyen nagyon luxus dolgokat.

2022. dec. 29. 20:55
 1/9 anonim ***** válasza:
55%

Semennyi, mert látod, most is infláció van, évente duplázódnak az alapszükségletek árai. 1946-ban nézd meg, mekkora hiperinfláció volt. Államosítás is volt, majd privatizáció.... Szóval évről évre változik menyi pénz elég a megélhetéshez. HA államosították minden ingatlanodat és ingóságodat, megváltozott az orszég gazdasági berendezkedése, máris bukik, amit felépítettél, majd mikor újra meg kell vegyél X db. lakóingatlant, megint újra kell mai reálértékén 300 millió Ft....

A pénz az csak fikció, amire szükséged van, az a vagyon - élelmiszer, víz, levegő, lakhatás, közlekedés, művelődés... Én mikor a szocializmusban gyerek voltam, szinte ingyen volt a művelődés, most kellene rá havi 500 000/fő alsó hangon azokra, amiket akkor megkaptam ingyen és fillérekért.

2022. dec. 29. 21:03
 2/9 A kérdező kommentje:
Esetleg amerikában? tudom hogy ott is hatalmas infláció van de azért ott stabilabb minden mint itt európában nem? Remélem nem mondtam nagy hülyeséget
2022. dec. 29. 21:14
 3/9 anonim ***** válasza:
93%

Ki lehet számolni. Ha mondjuk havi 500ezerrel számolsz, akkor az évi 6 millió. Ennyi kamatot kell minimum elérned a pénzeden, hogy a tőke ne fogyjon el. Ez most 15%-os állampapír kamattal mindössze 40 millióval elérheted. De ennek a többszöröse kell majd, ha lejjebb mennek a kamatok.

Persze ha már lakás, kocsi, stb megvan, és csak a költőpénz kell.

2022. dec. 29. 21:21
 4/9 anonim ***** válasza:
78%
@3 Ezzel a számítással az a gond, hogy felélsz mindent és elinflálódik a pénzed. Az infláción felül kellene még havi 500k, illetve annak is inflációkövetően kellene növekednie, hogy ne legyen értéktelen a tőkéd, így meg hirtelen százmilliós nagyságrendről beszélünk.
2022. dec. 29. 21:59
 5/9 anonim ***** válasza:
Attól függ hány éves az illető. A minden is elég relatív. 4%-os szabályra keress rá. Ma már ez sajnos nem érvényes, de az elv működik, csak mondjuk nem 4% lesz, hanem 2, vagy 3. Egy becslést ki tudsz számolni saját magadra.
2022. dec. 29. 23:24
 6/9 anonim ***** válasza:
71%

Hát mint a lottónyerteseken láthattuk, még az óriásinak tűnő összeget is el tudja költeni az ember.

De ha azt feltételezzük, hogy havonta kap az illető x összeget is függ egy csomó dologtól a kalkuláció, pl szingli vagy van társa? Van e gyereke, ha van hány? Van -e saját lakása? Hány emberre kell lakás/házat venni?

Kell -e autó?

Hány évig él az illető?

Ahhoz hogy igazán jólétbe éljen valaki ahhoz szerintem kéne jelenleg 1 milla per hó. Ha inflációt nem vesszük és feltételezzük hogy 60 évig él az illető akkor 720 milla kell.

Inflációval szerintem közel 2-3 szorosa.

2022. dec. 29. 23:54
 7/9 anonim ***** válasza:
71%
Egy komplett család ellátását vázoltad fel. Ha tényleg csak költenek, semmibe nem fektetnek be, az 5-800 millió és semmi luxust nem számoltam bele. De nyilván ha valaki ennyit nyerne mondjuk a lottón, akkor nem csak direktbe elkölteni fogja
2022. dec. 30. 07:42
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ugyanannyi.
2022. dec. 30. 13:26
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha ezt a kérdést néhány évvel korábban megkérdezik tőlem, akkor azt mondtam volna, hogy kb. 600 millió (már megvan a lakásod, autód, a 600m az után jön)

Ha ezt befekteted, akkor hoz mondjuk 3-5% évente, ami 18m-30m kamat.

Ez lebontva havi 1.5-2.5 millió, ebből kényelmesen meg lehet élni egy családnak. (itt a kamatokból élsz életed végéig, az alaptőkéhez hozzá se kéne nyúlni)

De ha erre a kérdésre most kell válaszolnom, akkor nem tudom, hiába hoz az állampapír 15% körül, ha a magyar infláció 20% feletti. Az európai átlaginfláció is 10% felett. Ha ez nem változik hamarosan, akkor az infláció rengeteg pénzt meg fog enni.

2023. jan. 1. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!