Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mit írjak egy motivációs levélbe?

Mit írjak egy motivációs levélbe?

Figyelt kérdés
egy autóalkatrészekkel foglalkozó cég keres eladót és hozzájuk szeretném beadni az önéletrajzomat ill motivációs levelemet! Mit tartalmazzon?
2010. okt. 1. 20:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Hogy miért szeretnél ott dolgozni.

Valamint hogy miért járna jól a cég, ha téged alkalmazna. A vezetőt ugyanis csakis ez érdekli!!

2010. okt. 1. 20:50
 2/3 anonim ***** válasza:

Csak ha az embernek nincs tapasztalata mit írhat oda? Az oké, h tanult valahol. De egyéb önajnározó szöveg, h értek mindenhez, okos vagyok, kreatív vagyok, a tökéletes munkaerő, az ön cégét mennyire jónak tartom, sok jót hallottam róla, minden álmom ott dolgozni...

Ha HR-es lennék szerintem halálra röhögném magam az ilyeneken. Az ismerőseimét elolvastam, szerintem az ilyen szövegekből sok minden nem derül ki az emberről.

Egyébként neten rengeteg mintát és tippet lehet találni, a lényeg, h minél több pozitív dolgot írj magadról, amiből a munkakörödben hasznot húzhatsz/nak belőled.

Szóval Neked vmi olyat pl, h szereted az autókat/érdekelnek, emberekkel is szeretsz foglalkozni, segíteni nekik (minél több dolgot megvenni)

2010. okt. 1. 22:07
 3/3 anonim ***** válasza:

Jaa és a lényeg, hogy amit a neten találsz példákat, azokat úgy olvasd el, hogy "ez az, amit biztos nem írok le". A hr-esek nemhogy röhögnek ezeken, egyenesen immunisak rá (tapasztalat a másik oldalról :) ).

"jó kommunikációs készségem van" -> na ilyet tilos leírni.

Nagy kedvencem volt az a lány, aki a motivációs levelében egy épkézláb mondatot nem tudott leírni, pl. névelőket kihagyott, de azért első helyen szerepelt nála a következő "mondat": Jó kommunikációs készség van. (sic!) :D:D

Írd bele, ha szereted az autókat, ha foglalkoztál már velük - pl. "Tízévesen építettem az első gokartomat. Rendszeresen használtam, amíg ki nem nőttem, most már sajnos nem férek bele, ezért jelenleg a nappaliban van kiállítva."

Egy ilyen után aki olvassa, azonnal be tud azonosítani: Ja, a gokartos srác. Ez nagy előny az interjún!

2010. okt. 2. 12:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!