Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha a közigazgatásban nem...

Ha a közigazgatásban nem bírom a megterhelést, akkor a versenyszférában fogom bírni?

Figyelt kérdés
Sokan azt mondják, hogy sokkalta könnyebb, átláthatóbb, jobb, rugalmasabb. Én még sose dolgoztam benne, úgy vagyok vele, hogy kipróbálnám magamat ott.
2022. dec. 16. 10:20
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
17%
Igen sajnos. Én sem váltok pont ezért tanárként. Itt fél napokat lógathatom a lábam, kiadom önállóra meg kimegyünk az udvarra. De eközben a versenyszérában gondolom elvárják, hogy dolgozzon az ember
2022. dec. 16. 11:00
 2/18 anonim ***** válasza:
96%
Persze attól függ, nyilván, de 95%ban jóval keményebb a versenyszféra, több stresszel jár, stb.
2022. dec. 16. 11:07
 3/18 anonim ***** válasza:
88%

Bocsánat, de nem értem, hogy felnőtt emberek miért nem rendelkeznek annyi élettapasztalattal, hogy általánosítanak.

A versenyszféra is lehet bőven lógós (én pl tegnap délután kettőkor végeztem HO-ban), és a közigazgatásban is simán el tudok olyan élethelyzetet, hogy nagyon sok munka felgyülemlik.

2022. dec. 16. 11:09
 4/18 anonim ***** válasza:
92%

Az, hogy hatékonyabban beosztható az idő, nem azt jelenti, hogy lógós. Nekem két saját cégem van, akkor dolgozok amikor csak akarok, ez nem azt jelenti hogy lógós. Egy átlagos órai stressztől és elvárásoktól egy ilyen kérdező úgy összeroppanna, mint egy marék popcorn.

2022. dec. 16. 11:11
 5/18 anonim ***** válasza:
9%
Milyen terhelés ér közigben?
2022. dec. 16. 18:35
 6/18 anonim ***** válasza:
100%

Munkahelye válogatja. Én a versenyszférából kerültem át a közigazgatásba.

A versenyszférás munkahelyemet imádtam mindaddig, amíg a tulajdonos el nem adta a céget. Sokat dolgoztunk, de nem mindegy, hogy milyen körülmények között. Az új "munkáltatónál" még létezni is borzalmas volt. Nem embernek nézett minket, hanem biorobotnak. Nyilván szarabbul is dolgoztunk az állandó hatalmaskodás, felesleges cseszegetés, nyomásgyakorlás miatt. Nem élt még 3 évet sem utána a cég. Mindenki elment...

A közigazgatásban még több a munkám, és nagy a stressz a logikátlan és ötletszerű jogszabályalkotások, a határidő tartások miatt. Itt őszültem meg 5-6 év alatt. Viszont más részről könnyebb -> fizetik a bejárást, nem gond, ha lebetegszel, és biztosan kapsz fizetést (még eddig).

Tehát mindkét oldalnak vannak előnyei és hátrányai is.

2022. dec. 17. 07:27
 7/18 anonim ***** válasza:
28%
És közigben péntek délben vege a hétnek ?
2022. dec. 17. 08:52
 8/18 anonim ***** válasza:
9%

Nem tudom, hogy mindenhol így van-e.

Az én részem rugalmas munkaidőben van foglalkoztatva, tehát van egy kezdőidő és végidő, amikor bent kell lenni, és dolgozni. Hétfőtől péntekig egységesen tovább vagyunk, nem 8 órát, hanem 8,5 órát naponta, ezért pénteken 13:00 órakor távozhatunk (napi 6 óra). Így jön ki heti szinten a 40 munkaóra.

Ez teljesen jó, főleg azoknak, akiknek gyerekük van és óvodába, iskolába viszik-hozzák őket.

Nekem például külön engedélyezték az eltérő munkaidőt, mivel óvodás gyerekem van és zárás előtt még el kell hoznom őt. Az óvoda 16:00 órakor zár, és kb. 45 perc busszal az út még odáig. Tehát én minden nap 15:00 órakor távozhatok, a többiekkel ellentétben. Nyilván korábban is vagyok kénytelen kezdeni, mint a többiek, hogy heti szinten meglegyen a 40 órám.

Ezt a problémát versenyszférában nem biztos, hogy méltányolnák. Fel sem vennének.

2022. dec. 18. 07:09
 9/18 anonim ***** válasza:
58%
Hat ha ez a 8,5 óra tartalmazza az ebédidőt is akkor igazából 8 órát dolgoztok és a péntek kvázi ajándék ? Versenyszferaban ugyanez, hogy bedolgozz napi fel órát az ugy nezne ki, hogy 9 órát benn vagy, abból lejön fél óra kaja idő, és a 8,5böl fel óra a plusz.
2022. dec. 18. 10:35
 10/18 anonim ***** válasza:
52%

A versenyszférában nekem soha nem kellett ledolgoznom a "kajaidőt". Egyik helyemen sem, és a többi dolgozónak sem.

Miután a közszférába kerültem, itt is úgy volt. Tavaly találta ki a kormány, hogy le kell. Természetesen a "kajaidő" a fentieken felül van. Bocsi, hogy nem írtam le percre pontosan azt, hogy meddig kell bent tartózkodni, nem tudtam, hogy ez volt a "pénteki korábbi hazamenetel" legfontosabb eleme.

2022. dec. 19. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!