Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Reális-e, hogy Budapesten a...

Reális-e, hogy Budapesten a havi nettó átlagkereset 410 ezer forint a KSH szerint? Budapestiek, ti is ennyit kerestek?

Figyelt kérdés

A nettó budapesti fizetések medián értéke is 350 ezer forint körül lehet havonta.

Ezzel szemben vidéken sok helyen 250 ezer forint körül van a nettó (nem medián) átlagfizu.

Ez reális?

Budapesten ilyen magasak a bérek? Budapestiek, ti mennyit kerestek?

2022. dec. 15. 17:10
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy 410k Budapesten az idei inflációs időszak után egyáltalán nem sok pénz, ha egyedül bérel valaki lakást, akkor épphogy kaja-BKV-albérlet szintjén fog maradni az életszínvonal, esetleg havi 1-2 sörözés vagy mozi.
2022. dec. 16. 08:10
 12/19 anonim ***** válasza:
38%
Én vidéki vagyok és több mint kétszer ennyit XD
2022. dec. 16. 10:04
 13/19 anonim ***** válasza:
48%
Nem nem ennyit keresek
2022. dec. 16. 12:38
 14/19 anonim ***** válasza:
44%
Szerintem ennél jóval több a tényleges medián, Budapesten százezres nagyságrendben vannak egyéni vállalkozók akik kb kivétel nélkül ennél többet keresnek, de nem számítanak bele a statisztikába.
2022. dec. 16. 16:13
 15/19 anonim ***** válasza:
91%
@14 De egy vállalkozó fizetése és a vállalkozásból kivett pénze között adott esetben óriási különbségek lehetnek. Amikor egyéni vállalkoztam, egy átlag hónapban kivettem egy minimálbért meg vagy 1.5 millió forint osztalékot.
2022. dec. 16. 16:16
 16/19 anonim ***** válasza:
Maradjunk annál a résznél ahol a kettő ugyanaz (tehát nem kft-ről /bt-ről beszélünk): tehát valódi egyéni vállalkozói formáról.
2022. dec. 16. 16:21
 17/19 anonim ***** válasza:
91%
Én közszférában dolgozom, adókedvezmények nélkül 320.000 a nettóm.
2022. dec. 17. 08:35
 18/19 anonim ***** válasza:
Én közszférában dolgozom. Diplomásként 2 év tapasztalattal 400 ezer a bruttóm (266 ezer nettó.)
2023. jan. 5. 22:01
 19/19 anonim ***** válasza:

14 a legtöbb ember viszont nem egyéni vállalkozó, max 10% lehet az.

A medián sokkal kevésbé érzékeny az extrém magas keresetekre mint az átlag, tehát ha számítanának ezek akkor sem lenne sokkal magasabb.

Az emberek többsége, akiknek átlag munkájuk van mint pénztáros, takarító, gyári munkás, adminisztrációs irodai munkás stb kb nettó 300 at vihetnek haza.

Ha egyedül élnek ez kb arra elég hogy kivegyél egy lakást és épphogy megélj, ha van társad aki ugyanennyit keres akkor tudsz valamennyit félretenni

2023. jan. 5. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!