A bérigénynek a béren kívüli juttatásokat is tartalmaznia kell?
Nyilván törvényileg nincs, inkább az érdekelne, hogy a cégek hogy értelmezik :)
Csak mert ma kicsit meglepődtem: Az interjú végén, hosszas társalgást követően szóba került a bérigény, ahol a HR-es hölgy elmondta, hogy még nem mondhatja el a saját bérkeretüket, de felsorolta milyen béren kívüli juttatások vannak + home office (ez végképp nem értem mit nyom a lantba bér szempontjából) + éves bónusz teljesítményértékelés függvényében. Majd megkérdezte, hogy mindezek tudatában a megjelölt bérsávot milyen mértékben vagyok hajlandó elmozdítani, mert annyit elárulhat, hogy nekik alacsonyabb a keretük. Mondjuk nem is értem minek hívtak így be.
Nincs szabály rá. Területtől, adott cég kompenzációs csomagjától függ.
IT-ban pl. teljes kompenzációról szokás beszélni, mert a komolyabb cégeknél az alapbér csak egy szelete a fix csomagnak.
A nem fix dolgokat (teljesítményalapú bónusz pl.) szokás csak kihagyni belőle.
Az alapbér számít leginkább.
Nyilván ha van 13. 14. havi fizu, az segíthet a döntésben.
De a bónuszra nem számíthatsz fixen.
Amúgy a HO igencsak számít bér szempontból, mert megspórolod az utazást, ami általában elég komoly időrabló és nem is ingyen van.
#7: kevesen olyan szerencsések, hogy 20 percre laknak az irodátol, ez gyakorlatilag pár megálló atszállás nélkül.
Nekem kb. 1000 Ft-al emelkedett a villanyszámlám és kb 1000-el a víz a HO miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!