Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Jó 40-50-60% élelmiszerár...

Jó 40-50-60% élelmiszerár növekedés mellett mit ér 15%-os béremelkedés? Öles léptekkel megyünk merrefelé is?

Figyelt kérdés
2022. dec. 14. 08:02
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
29%

18-as vagyok #19: Részben egyetértek. A bérezéssel nem , verseny van, ki kell termelni a jobb bért, ha nem tudod az adott helyen akkor tovább menni, ahol igen.

#20: Nem tudom mennyien vannak akik csak a CSOK miatt szülnek és ezt tőlük kell megkérdezni. Igazából nem igazán értem, hogy ez, hogy kapcsolódott a válaszomhoz.

2022. dec. 14. 18:20
 22/26 anonim ***** válasza:
31%
Úgy hogy azt kérdezted miért a kormánytól várják a megoldást:) Mivel rengetegen ha hiszed ha nem csak és kizárólag a 10 misi miatt vállalják be a 3.gyerkőcöt.
2022. dec. 14. 18:22
 23/26 anonim ***** válasza:
29%

Még mindig nem értem, hogy kapcsolódik de lényegtelen. :D

Én nem gondolom, hogy ők ezt várták, ez egy támogatási forma, amit kihasználnak/tak. Elég sokszor volt hasonló támogatás, ez most elég magas volt az akkori ingatlan árakhoz képest. Aki az elején lépett az nagyon jól járt.

2022. dec. 14. 18:25
 24/26 anonim ***** válasza:
75%

21: "A bérezéssel nem , verseny van, ki kell termelni a jobb bért,"

Ez nem így van, egyrészt a fő bérfizető az állam, ez egy.

Kettő, olvastad-e a rózsadombi paktum szövegét?

Három: az volt az elmúlt 12 év gazdaságpolitikája, hogy minél olcsóbb legyen itt a munkaerő és minél alantasabb munkákat végezzenek a magyarok, itt legyenek a külföldi végek összeszerelőüzemei, tehát minél kisebb értéke is legyen az itteni munkának világviszonylatban.

Tehát ez tökéletesen szándékos.

Véletlenül se költöttek kutatás-fejlesztésre (GDP %-ában nézve), szabadalomra, stb. még negyedannyit se, mint a nemzetközi norma, EU-átlag, stb.

Ami a haszon nagy részének itthon lecsapódását jelentené.

Főnöknek lenni, tulajdonosnak lenni, szellemi vezetőnek lenni egy projektben, nem pedig mások legalacsonyabb beosztású alkalmazottjának lenni.

2022. dec. 14. 22:18
 25/26 anonim ***** válasza:

Az állam akkor bérfizető ha ő a munkáltató. Számtalan lehetőség van nem állami alkalmazásba elmenni.

Az alantos munka annak való aki hajlandó elvállalni az alantos munkát. Lehet tanulni, teperni, költözni ha nem akarja elvállalni.

2022. dec. 14. 23:26
 26/26 anonim ***** válasza:

Mondjuk munkáltatói szemszögből is érdemes ránézni.

Nekünk családon belül van egy vállalkozásunk. A bevétel nem igen változott viszont:

-Egyik bérleti szerződésünket felakarta rugni a hely tulaja, úgy hogy még 2 éven át elvileg él és csak majd jövő nyáron lesz a szerződésben megfogalmazottak szerint áremelésre lehetősége.

-Rezsi költségek.

-Munkatársak útiköltsége duplázódott a benzinárak miatt.

-Meg persze a mi személyes költségeink is megnőttek családon belül.

Így hogy lehet infláció követő emelést adni?

Ugyanezt szerintem ki lehet vetíteni nagyobb cégekre is, akik most kifejezetten elkezdtek készülni egy potenciálisan nagy válságra. Külföldön nem hiába vannak óriási leépítések a IT-n belül, ami picit hallatlan.

Az infláció meg addig nő, amíg van fizetőképesség. Tehát ha mindenkinek nőne a fizetése, akkor még nagyobb lenne.

2022. dec. 15. 00:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!