Szerintetek, ha egy család (3fő) összbevétele 1,2 MFt / hó azzal már középosztályba tartozik? Van egy új építésű házunk (hitellel) Egy lakásunk (hitelmentesen) kiadva - ez is szinte új (3 éves) Van 2 autónk, a férjemét fizeti a cég. A gyerek még pici
Figyelt kérdés
Néha úgy érzem inkább az alsó, alsó-közép osztályba tartozunk2022. dec. 10. 07:26
12/21 A kérdező kommentje:
10-es miért vagyok provokatív?
2022. dec. 11. 07:31
13/21 A kérdező kommentje:
11-es ez nagyon jól leírja: Valamiért rengetegen félreértik: NEM a társadalom közepét hívják középosztálynak se itt, se akármelyik másik orszagban, hanem az, aki nem máról-holnapra él és egy kényelmes, anyagilag kiegyensúlyozott életet tud magának biztosítani, de még dolgoznia kell a megélhetésért hónapról-hónapra. Azért középosztály, mert a szegények és a gazdagok között helyezkedik el. A magyar szó szerinti “közép” osztály a társadalmi minimum alatt él, alig néhány ezer forinttal keres többet, mint a létminimum
2022. dec. 11. 10:18
14/21 anonim válasza:
Szerintem ez már középosztály felett van, vagy nagyon felső-középosztály a plusz kiadott ingatlannal.
A középosztály megél normálisan, de nem igazán van ilyen mértékű passzív jövedelme.
15/21 anonim válasza:
Ez a kiszámolós cikk még mindig egy baromság a milliós síeléseivel :D
16/21 anonim válasza:
Nem vagytok tisztában a középosztály fogalmával.
A középosztály azért középosztály mert közepén helyezkedik el a gazdagok és a szegények között. Nem pedig sorrendbe állítva középen.
Ez a közép osztály esetleges legalja. Bár még az sem.
Javaslom az utánaolvasast miért 1 Milla nettó korultol indul a középosztály.
17/21 anonim válasza:
Én 400 nettoval középosztálybelinek érzem magam. Konyhán dolgozok, itt ingyen kajálok. Lényegében az egész fizumat félre tudom rakni. A ruhákat kínaiban veszem, nem érdekel, mit gondolnak mások. Egy lakásra már összegyűjtöttem, ki van adva. Persze kívülről csórónak tűnök, de igazából bármit megvehetnék magamnak. De spúr vagyok.
18/21 anonim válasza:
ez maximum afrika legdelibb orszagaiban kozeposztaly.. kozep europai viszonylatban egy eros alsoosztaly felso negyede. ennyit tudnak felmutatni az atlagos dolgozo csaladok is
19/21 A kérdező kommentje:
Azt hiszem keresek valami másodállást is, szeretnénk a középrétegbe tartozni, de nehéz felzárkozni.. :)
2023. jan. 16. 09:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!