Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szezonmunka Tirolban? Hogy...

Szezonmunka Tirolban? Hogy álltok a témához?

Figyelt kérdés
A jelenlegi helyzetben szerintem nem meglepő hogy egyre többen keresgélünk, tervezünk külföld irányába. Vendéglátósok egyre rosszabb helyzetben vannak mint saját magam is. Igaz csak 5éve dolgozom pincérként de korábban a középiskolai nyaraimat is végig dolgoztam pincérként de sajnos itthon ebben a területen egyre kilátástalanabb a helyzet nyilván más területeken is de saját, családi ill. Ismerős körben egyre jobban tapasztalom. Ez elmúlt 1-2 hónapban egy jobban gondolkodom szezonmunkán. Egyik legkézenfekvőbb “lehetőség” Ausztria, Tirol. Sajnos a német tudásom A2 szintnek felel meg nyilván ezzel pincérnek( chef de rang, zahlkellner) nem tudnék elmenni esetleg commis-nak.( angolom társalgási szintű) De már szobatakarító, konyhai mosogató állásokat is fontolóra vettem ezek mellett az ember a nyelvet is tudná fejleszteni illetve “könnyebben” el lehet benne helyezkedni alap nyelvtudással. Ha esetlegesen kapnék egy ajánlatot fontolóra venném csak bennem van hogy azért egyedül neki indulni a nagyvilágnak de ha összejönne a munka abból bőven tudnék félre rakni, megalapozni a jövőmet és még a szüleimet is tudnám itthon segíteni. Ti hogy vagytok ezzel? Menni vagy maradni?

2022. dec. 7. 01:32
 1/8 anonim válasza:
100%
Én kimentem egyedül, nőként, nem volt bennem semmilyen félelem. Más kérdés, hogy 2 hét után kirúgtak. :D (szobalány voltam)
2022. dec. 7. 08:11
 2/8 anonim ***** válasza:
Én mikor először kimentem Tirolba dolgozni az kemény volt. Olyanok voltunk ott mint a rabszolgák. Egésznap rohanni kellet. Úgy bántak velünk az osztrákok mint a kutyákkal. 3-nap alatt leadtam pár kilót, fel is mondtam akkor, amikor közölte a főnök fia, hogy nem hajlandó velem egy liftben utazni. Ki se fizették a 3 ledolgozott napom. Viszont utána már voltak jobb helyeim is, ahogy egyre jobban beszéltem németül. Tirol az kemény.
2022. dec. 7. 11:45
 3/8 anonim ***** válasza:
19%
Titeket is köteleztek néha, hogy ugassatok munka közben?
2022. dec. 7. 11:51
 4/8 anonim ***** válasza:
0%

"A jelenlegi helyzetben szerintem nem meglepő hogy egyre többen keresgélünk, tervezünk külföld irányába"

Mióta világ a világ a tanulatlan lemorzsolódott selejt réteg megy külföldre robotolni azzal a különbséggel hogy már 3. világból érkezett migránsok milliói kitúrják a kelet európai csicskamunkásokat a fosabbnál fosabb helyekről. Akibe szorult ész és tálentum kihasználja az ország által nyújtotta lehetőségeket pl. ingyenes egyetemi oktatás és utána vagy off-shore országba jelenti be magát vagy még Mo-tól is szegényebb országba telepszik le és onnan dolgozik teljes remote nyugati telephelyű cégnél. Én digitális marketinggel és felhasználói adatanalitikán alapuló ajánlórendszer fejlesztéssel foglalkozom egy svájci cégnél Romániában adózva ugyanis erdélyi ingatlant vásároltam, ezzel havi nettó 4 - 4.5 millió forintot keresve napi 6 órát dolgozva az otthon kényelméből.

2022. dec. 8. 03:06
 5/8 anonim ***** válasza:
4-es de közben magyrországon élsz?
2022. dec. 8. 08:47
 6/8 anonim ***** válasza:
Romániában vásároltam ingatlant és ezt az ottani lakcímet jelentettem be állandó tartózkodási helyemnek illetve lakcímemnek a magyarországi ingatlanomat pedig átírattam a nővéremre, így jogilag Romániában kell sokkal kedvezőbb feltételek mellett adóznom de mivel Erdélyben nem olyan fejlett az internetes infrastruktúra, mint Magyarországon ezért javarészt a fővárosi ingatlanomból dolgozom, mivel a romániai és magyarországi megélhetés között nincs jelentős különbségy de a kedvezőbb adózási feltételek miatt jelentős járulékot teszek félre. Azonban nyugati országban végképp nem élnék ahol a megélhetési költségek miatt jóval alacsonyabb lenne a fizetésem reálértéke, mely révén kevesebb összeget tudnék befektetésre fordítani.
2022. dec. 8. 23:22
 7/8 anonim ***** válasza:
6 kár hogy rontod a romaniai magyarok képet az "intellektusoddal" :)
2023. jan. 10. 15:07
 8/8 anonim válasza:

Vannak jobb meg rosszabb helyek is. A jó helyekre inkább kihalásos alapon lehet bejutni.

De ne higgy a károgóknak, próbáld meg, ha az egyik hely nem jön be, menj tovább.

2023. jan. 13. 03:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!