Segítene valaki? Ausztriában dolgozom, de Magyarországon lakom, hol mehetek orvoshoz táppénzes papirért?
Oberwarton dolgozom, Szombathelyen lakom és otthoni a lakcimem is . A tb számom kékre van váltva ami azt jelzi hogy külföldön dolgozom . A magyar házi orvos azt mondta így nem hajlandó átvenni mivel nem vagyok biztosított csak Ausztriában és menjek oda . Az ottani meg azt mondta ha nem ott lakom akkor nem vehet àt.
Tüdőgyulladásom van, de mivel kereskedelemben dolgozom (hentes részen ) így karácsonyig eselytelen az, hogy kimaradjak a munkából . Viszont ünnepek után szeretnék 1-2 hét betegszabadsagra menni. Valaki aki ingázó tudna ebben segíteni ? ( tanács, orvos, hova menjek stb )
Privát orvos állapította meg a tüdőgyulladást, de mégegyszer nem szeretnék ünnepek után elmenni privat orvoshoz, mivel extrém drága..
Itt magyar on :nincsen tb akkor munkaügyre bemész és ott kapol 1 csekket 1hónap vagy 3 hónap 1évre vagy biztositva ellátva:)
Vagy magán korházra
Ez most olyan hogy a kutya az nem lenne 10 éve beoltva vagy nem regisztálnád be öt
Nem?
(Jeleztem hogy napi ingázó leszek )és ha történik valami akkor korházba is fizetni kell 100.000ft van 50k -ft
11: Ezt NEM teheti meg. Ugyanis TILOS két országban tb-t fizetni!!!
Az illető orvost kell felvilágosítani, vagy valami hivatalos papírt vinni a TB-től, hogy ő jogosult igénybe venni a mo-i ellátást az osztrák egészségbiztosítás alapján!
"ami azt jelenti külföldön leszek biztosított es itt nem jár nekem ellátás ."
A KÉK lámpa a magyar orvosnál annyit jelent, hogy külföldön biztosított vagy, tehát ha hazánkban veszel igénybe ellátást, akkor köteles ellátni, és a két ország egészségbiztosítója majd rendezi egymás között az anyagi dolgokat.
Ez fontos, olvasd el! Ilyen kártyád legyen! ->
"Ugyanis TILOS két országban tb-t fizetni!!!"
Nem tilos, hanem szükségtelen.
#13: OK, nem így van leírva, hogy TILOS, de szabályellenes.
Itt is leírják:
"a jelenlegi magyar törvények előírják, hogy egy embernek csak egy országban lehet egészségügyi ellátásra jogosultsága"
"Itt is leírják:"
Én jogszabályból dolgozom, nem cikkekből. Nincs ilyen tiltás, de valóban szükségtelen két országban hozzájárulni az egészségügy fenntartásához, ha a másik országnak van kettős adózást kizáró egyezménye Magyarországgal, és abban az egészségügyi részre is kitérnek. Ha nincs erre vonatkozóan egyezmény, akkor nyilván más a felállás is.
Tehát annyira nem fekete-fehér ez a dolog. Vannak árnyalatok is. :)
#17: igen, a jogszabály a mérvadó, de a gyakorizós kérdezőknek hiába linkelet jogszabályt, kimásolva a vonatkozó paragrafust/bekezdést, NEM KÉPESEK értelmezni.
Ezért jobb, ha olyan cikket linkel az ember, amiben már "emészthető" módon, közérthetően magyarázzák a tényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!