Miért kell jan 10-ig várni egy elszámolt bér korrekciójára?
Figyelt kérdés
Pénteken megjött a nov bér. de rosszul számolták kevesebb lett. szóltam, nem is vitatták, de jelezték majd ha jön a dec bér jan 10-én majd akkor korreigáják ezt is.
Miért kéne egy rosszul számolt bér korrekciójára 1 hónapot várni?
2022. dec. 5. 18:28
1/3 A kérdező kommentje:
mert ugye a joszabáy úgy szól a béremmel hó 10-ig rendelkeznem kell. és ez nem teljesül, a csonka bér nem bér.
2022. dec. 5. 18:32
2/3 anonim 

válasza:

Miért kell várni? Mert így egyszerűbb a munkáltatónak, nem kell hóközi fizetéssel bajlódni.
Biztosan az alapbéreddel van az elszámolási gond? Ha pl valamilyen adható tétellel van gond (pótlék, prémium, juttatás, cafeteria, stb), az nem alapbér, arra nem feltétlenül vonatkozik hogy a fizetéseddel 10-éig neked kell rendelkezned.
Amúgy: kollektív szerződésben nincs erre vonatkozó passzus, amire hivatkozhat a munkáltató? Hisz azt közösen, kétoldalúan kötöttétek, így nyilatkozhat máshogy.
3/3 anonim 

válasza:

Én is igencsak furcsállom, hogy vár vele a következő fizetésig. Ezt hóközi kifizetéssel "szokás" és etikus rendezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!