Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Melyik céghez mennétek pénzügy...

Melyik céghez mennétek pénzügyi gyakornoknak?

Figyelt kérdés
A pénzügyeken belül a befektetések témája érdekel a legjobban. Esetleg valami alapkezelő? Befektetési bank?

2022. dec. 4. 20:51
 1/10 anonim ***** válasza:
77%

Ahová fölvesznek :)

Az SSC-k közül BlackRock vagy Citi jó, a Morgan viszont messziről elkerülendő, főleg kezdőként. Seniorként már lehetnek jó pozik normális wlb-el, amik adnak annyi fizut, hogy vehess egy csomag sajtot a Lidl-ben. Juniorként nem.

A Big4-ért én speciel nem vagyok oda, de ez a saját hülye berögződésem, kinek mi, jó az amúgy.

Magyar Bluechip-ek nagyon jók.

Magyar kereskedelmi bankok jók.

Az alapkezelők jók, ha

a)faterod ismer ott valakit,

b)van ott rokonod,

c)vagy ha van egy gyakran lapozgatott Fidelitas pártkönyved

d)zseni vagy, van CFA-d, versenyeredményeid, szakkolis eredményeid

2022. dec. 4. 22:05
 2/10 A kérdező kommentje:
És alapkezelők közül hova érdemes jelentkezni?
2022. dec. 4. 23:45
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Ahova fölvesznek. Olyan túlképzés van, hogy örülhetsz, ha kapsz valami normális munkát.
2022. dec. 5. 09:10
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

1. Hozzászóló vagyok.

Nem adtál meg sok konkrétumot magadról, de a kérdés stílusa alapján föltételezem, hogy a BA képzésed csinálod, és eddig nem volt nagyon sok releváns munkatapasztalatod. Ebben a kontextusban olvasd a választ, ha valamivel nagyon mellélőttem, szólj, és módosítunk, ha kell valamiben.

A második válaszodra reflektálva:

Nem bántani szeretnélek, én ugyan ilyen voltam, ebből a pár sorból megítélve, amit leírtál.

A szakmai gyakorlat tényleg arról szól, hogy oda mész, ahová fölvesznek. A valóság nem olyan, hogy elvégzel egy gazdasági szakot, és válogatni fogsz az egymásra licitáló ajánlatok között -legyél bármilyen jó. Később, tapasztalattal már igen, de az eleje nem lesz könnyű.

Az álláskeresés legalább annyira szerencsejáték, mint kemény munka, és hard és soft skillek összessége.

Ami a legfontosabb, hogy kezdj el dolgozni. Ha nem tetszik a hely, diákként megteheted, hogy 1-2-3 hónap múlva dobbantasz, és keresel egy másik lehetőséget. Internként senkit nem fog érdekelni, vagy zavarni, viszont közhely, de eggyel több sor lesz a CV-dben.

Egy alapkezelőbe pedig, ahová végtelenszeres túljelentkezés van, szerinted kit fognak fölvenni, akinek már van ilyen-olyan tapasztalata, vagy egy egyetemről frissen kijött arcot, aki Outlookot is csak az ELTE-s belső levelező rendszeren látott?

Meglepően jó suli az ELTE, nekem is lesz onnan hamarosan egy mesterem, ez a 3. diplomám, van csomó ilyen olyan extra papírom, 2 külföldi egyetemre is jártam, szerintem meg tudom reálisan ítélni, hogy jó vagy rossz suli az ELTE, de azt látnod kell, hogy azért presztízsben sehol sem vagyunk egy CEU-hoz vagy egy TOP nyugat európai egyetemhez képest. A jelentkezők között pedig ilyen arcokkal kell megküzdened.

Az alapkezelők szeretik, hogyha ki tudsz tűnni valamiben, pl egy diákszervezetnek a vezetője vagy. Föltételezem ez sem teljesül, mert akkor nem a gyakorin kérdezősködnél.

Ha a jövőben egy alapkezelőben szeretnél dolgozni, én az alábbi lépéseket javaslom:

-internship magyar lakossági bankban, vagy Blackrockban vagy a Citiben

-TDK, publikációk, azonnal.

-kezd el a CFA-t, vagy bevezetésnek a bloombergnek is van ami lightos oklevele

ezt követően ha nem vesznek föl (kajak nem fognak, ha csak a faterod nincs jóban onnan valakivel, lol)

- 1-2 év Big4 releváns területen vagy

- 1-2 év valuation, portfólió ilyen olyan elemző

-CFA

-CFA

-CFA

-networking

és talán 3-4 év múlva elég sok munkával bekerülhetsz

Persze, előfordulhat, hogy a fönti pontokat megkerülve fölvesznek random gyakornoknak, de figyi, papíron a kaparós sorsjegyekkel is nyerhetsz 5-50 milliót.

sok sikert, hajrá!

2022. dec. 5. 11:31
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Lőlő Rt hez
2022. dec. 5. 14:44
 6/10 A kérdező kommentje:

1-4. válaszoló, köszi a választ! :)

Az a helyzet, hogy nem szeretek a gyakorin menősködni, ezért nem írtam le semmi infót.

5.0-ás átlagom van, angolul és németül felsőfokon beszélek, oroszul középfokon, diákszervezeti tag vagyok (ahol azért nem vagyok vezető, mert időpazarlásnak gondolom), és TDK-ra kutatok, a legnépszerűbb tanárral a karomon, vállalati csődelőrejelzés témában.

Azért nem jelentkeztem még sehova, mert csak a harmadik szemeszteremet nyomom, de már így is nagyon sok megkeresést kapok.

A kérdést azért tettem ki, mert úgy érzem, két oldal között vagyok jelenlegi teljesítményeimmel:

-Blackrock, Morgan, Citi, és Big4 nyújtotta poziknál úgy érzem, hogy több értékem van, mint amire szükség lenne munkakör alapján. (Blackrocktól, EY-től és Morgantől már kaptam állásajánlatot) Ezt nem megalapozatlanul mondom, hanem látom milyen képességú barátaimat, szaktársaimat veszik fel, és nem vagyok elájulva.

-Ugyanakkor a McKinsey-hez, BCG-hez, alapkezelőkhöz túl kevésnek érzem magam.

Ahhoz, hogy ehhez cégtípusokhoz bekerülhessek szükségem lesz egy Erasmusra, amit tervezek is 6. félévben, és egy külföldi mesterre, amit szintén tervezek. Persze tudom, hogy ide még ez sem elég, nagyon intelligensnek és vezető-típusnak kell lenni. Ez uóbbi majd kiderül.

A kérdést azért írtam ki, mert arra szeretnék választ kapni, hogy érdemes-e az állásajánlatokat átgondolnom. Azért merül fel a kérdés, mert egy alapkezelőhöz feltételezem be tudnék kerülni képességeim szerint, csak sajnos minden energiám ellenére protekciót nem tudom felmutatni, első generációs (leendő) értelmiségi vagyok.

2022. dec. 5. 16:44
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Jajajaja, értem a problémád, teljesen jogos, tulajdonképpen ez az ország tragédiája amúgy, hogy megszűntek a magyar nagyvállalatok, és tehetséges fiatalként választhatsz hogy elmész egy SSC-be droidnak, vagy versenyzel a párezer normális hely egyikéért.

Ilyen kvalitásokkal (5.0-ás átlag, TDK, szakkoli) egy magyar nagyvállalatnál kéne landolnod, kár, hogy összesen 3-4 ilyen van.

Egy hozzád hasonló barátom a MOL-hoz került M&A-re, az nem tetszik?

Esetleg az OTP-be próbálkozz valami komolyabb poziba, ha már bank.

Gyakornokként a Blackrockot mindenképp megfontolnám, nehogy azt hidd, hogy ha aláírsz napi 4 órát, akkor azt a 4-et le is kell dolgoznod.

Alapképzésen én azt basztam el anno, hogy halmoztam az ilyen olyan nyelvképzéseket, elvégeztem egyszerre két képzést, TDK, extra trainingek, tényleg egész nap suliztam, majd a kötelező szakmai gyakorlat előtt meglepődtem, hogy nem kapok azonnal melót, mert nincs tapasztalatom. Rád ez valószínű nem fog vonatkozni, de nekem teljesen megváltoztatta a hozzáállásom a dolgokhoz. Igaz, az egy sokkal nehezebb év volt, most könnyebb elhelyezkedni.

A budapesti BCG hiába BCG meg MBB, szerintem nem olyan mitikus dolog, inkább egy 5. Big4, konkrétan a BGE-ről vannak ott haverjaim frankón tanácsadóként, szerinted? Próbálkozz ha tetszik.

A McKinsey viszont kemény, az egy másik szint.

A CFA-t tényleg fontold meg, ilyen tervekkel ennél jobb tanácsot senki sem fog tudni mondani.

A kérdésre válaszolva:

A pénz az jó, ha adnak fogadd el, ha ütnek, szaladj el. Ha adnak egy állásajánlatot,és van rá kapacitásod, fogadd el, ha nem jó, felmondasz. Diák vagy, nem baj ha csak 2-3 hónap, azt mond ennyi időre volt meghirdetve az internship, vagy megváltozott az órarended, senki sem kérdezősködni, és mindjárt ott lesz a CV-ben hogy valami jónevű helyen voltál.

Az alapkezelőkbe pedig folyamatosan jelentkezz, hátha egy pályázat sikerülni fog.

2022. dec. 5. 17:31
 8/10 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséged! Utánanézek a multiknak. Ment a zöld!!
2022. dec. 5. 17:35
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Blackrock munkakörülményekről, fizukról, bármiről van valaknek infója? Igaz, nem intern, hanem full-time pozira jelentkeztem.
2022. dec. 13. 13:47
 10/10 A kérdező kommentje:
Nekem nincs, de engem is érdekelne bármi további infó a kérdéssel kapcsolatban.
2022. dec. 13. 17:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!