Saját ingatlanban lakva meg lehet élni havi nettó 200 ezerből vagy csak túlélni?
Figyelt kérdés
2022. dec. 4. 14:03
1/14 anonim válasza:
Ha egy alacsony rezsijű lakásod van, akkor jól ki lehet jönni ennyiből, de nyilván pl. egy autó fenntartása nem fér bele, és félretenni sem nagyon tudsz.
2/14 anonim válasza:
Inkább csak túlélés. A kaja/tisztálkodás/ruha/közlekedés elvisz havi szinten 100 ezret. A maradékból meg fizeted a rezsiket, az elfőfizetéseket. Arról nem beszélve hogy saját lakásnak is vannak költségei és előbb vagy utóbb ki kell cserélned benne dolgokat
3/14 anonim válasza:
Meg lehet élni. Jól nem, de meg lehet.
4/14 anonim válasza:
attól függ, hogy számodra mit jelent a "megélni" és a "túlélni" kifejezés.
5/14 anonim válasza:
Sok nyugdíjas 130 ezerből él így kb, páran még ez alatt is gondolom, szóval igen
6/14 anonim válasza:
Én igen. Fiatal vagyok, örököltem a lakást. 47 négyzetméteres, másfél szobás panel. A rezsi mindenestől 28 ezer, ebben benne közösköltség(8), távhő(8), víz(2), villany(4), gáz(1) (a tűzhelyhez), internet(5). Szóval nevetségesen olcsó. Kajára elköltök kb. 60 ezret egy hónapban itthon főzve. A bérlet havi 10 ezer, van egy kerékpárom, amit pedig évi 10 ezerért tartok karban.
Szóval az alap szükségletek kijönnek ennyiből. Innentől persze a csillagos égig el lehet vinni a költéseket, igen ruhát én is szoktam néha venni, tusfürdőt és tisztítószert is, stb. De az óriási dolog, hogy nem kell költenem se albérleti díjra, se hiteltörlesztőre. Ami fontos: Nem 200 ezret keresek, viszont 200 ezret költök egy hónapban kb. A többit félreteszem.
7/14 A kérdező kommentje:
Utolsó ok, de ha megszorulsz azért ott a megtakarításod, de aki 200ból él és lesz egy váratlan nagyobb kiadása vagy munka nélkül marad annak marad a Provident
2022. dec. 4. 15:27
8/14 anonim válasza:
Meg lehet, fővárosban én is 180-200-at költök egy hónapban, bár többet keresek (autóm nincs).
9/14 anonim válasza:
Meg lehet annak, aki jól gazdálkodik.
10/14 anonim válasza:
Ha nincs hiteled, meg gyereked akkor azért szűkösen, de nem kizárt hogy meg lehet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!