Ez most lett "divat" vagy csak eddig én nem futottam bele?

Elhiszem.
Nyilván bizonyos területeken sosem volt ez jellemző a kérdés nem is azokat érinti, nem hozzájuk szól. Csodálkoznék én is ha közalkalmazott írna ilyet vagy egy informatikus jobb helyen. ;)
Szerintem pontosan értetted a kérdést...nem bizonyos munkakörök lealacsonyítását kértem csak tapasztalatot, hogy aki nem pl. : vendéglátásban dolgozik vagy gyárban, ahol eddig is gyakori volt ez találkozik - e hasonlóval?
De szerencsére privátban érkeznek tapasztalatok.

Én még nem tapasztaltam de megérteném ha első hétre ezzel vennének fel valakit.
Voltam már olyan irodában ahol első nap beléptem és azzal a lendülettel fel is mondtam mert olyan büdös szrkupac volt az egész, hogy a nap végét sem vártam meg.
Penészes falak, csatornaszag mindenhol.

Most lett divat szerintem, vaolamit már sejtenek a könvyelők / munkáltatók!
Nálam 2017 óta teljes átutalással fizették a havi munkabért, és ugyan ezalatt is cseréltek alvállalkozót (munkáltató), de 2022-ben máűr ez a harmadik és októbertől elkezdték a minimálbejelentés plusz papírozatlan borítékos kifizetés verziót (szürkefoglalkoztatás).
Én kivertem a balhét minden irányba, nav fele is, megrendelő felé is, munkáltató elé is.
Eredménye kb semmi, jelenleg új melót keresek, szerintem a héten kiléptetnek úgyis.
Szerinte valamilyen politikai fogás lehet emögött, mert ez tényleg érthetetlen!
Hármas :
Persze, de ez lenne a próbaidő lényege és eddig működött is ...én is mondtam fel anno 3 nap után simán, sőt első nap végén is, amikor kiderült még iroda sincs, ahol dolgoznom kellett volna ( tudnék mesélni :D).
Ez viszont, hogy alkalmi & egyszerűsített van akár két hétig is magyarul addig utánad kb semmit nem fizet ( TB is a munkavállalóra marad, amit sokan elfelejtenek jegyzem meg csendben) ez érdekes. Ügyeskedik mindenki és egyre többen, ami igazán meglep, hogy mennyire sok ágazatban mostanra...
Négyes ;
Ugye? Kaptam privátban is érdekes történeteket, úgy látszik nem(csak) nekem szúrt szemet elterjedt.
Különben 1-2 nappal még talán nem is lenne gond ( bár a próbaidő alatt is pont így felállhat a munkavállaló vagy küldhetik el máról holnapra), de azért 1-2 hét és sorra ilyenbe futok bele olyan területen, ahol régen soha.
Nagyon érdekes.

7-es :
Hasonlóan gondolom...ezért is írtam ki a kérdést, hogy velem van a baj vagy másnak is van " rossz érzése" ezzel kapcsolatban?
Nálam a kisördög ott van, hogy valami nagyon nem oké ha így kezdődik az egész (munka)kapcsolat.
Köszönöm írtál.

9:
Ez a probléma igen, hogy én is így látom.
Szellemi munka esetén régen ilyennel sosem találkoztam. Tudtam, hogy a vendéglátásban, gyári munkánál, nyári "bármilyen" munka esetén stb van, de hogy irodai munka esetén...
Írt olyan privátban ( két ember is), aki bolti eladó a fővárosban és ott is az első két hét alkalmi - napi bejelentéssel van. Nos, eladó sem voltam soha, de hogy évekkel ezelőtt ott sem ez volt az fix.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!