Hogy lehet netto 230 ezerből megélni?
Szűkösen, de meg lehet élni ennyiből.
Az utóbbi 6 hónapban a megélhetési költségeim átlagosan havi 199583 forintot tettek ki Budapesten.
Ebből
Kaja: 72491
Lakhatás: 71512
Ruhák, tisztálkodás: 19755
Ingázás: 9769
Telekommunikáció: 4572
Egészségügy: 10654
Pénzügyi szolgáltatások: 3172
Használati cikkek, bútorok: 6626
Egyéb költségek: 1032
(A kaja úgy jön ki, hogy ebéd mindig valamilyen önkiszolgáló étkezdében, plusz reggeli-vacsi lidl nagybevásárlásból. Úgyhogy főzéssel még lejjebb is lehetne szorítani. A lakbér két főre megosztva ennyi. )
Saját tulajdonú lakásom van, hitelem nincs, én kijövök ennyiből.
Nyilván ha albérletet/hitelt kell fizetni, akkor nem fogsz ennyi pénzből megélni, ilyenkor jönnek a lakótársak, a mama hotel, a párkapcsolat
Meg lehet élni. Életben fogsz maradni, de ennyivel nem lehet előre tervezni.
Szerintem ez arra jó, hogy metapasztald milyen ha semmit sem érsz a munkaerőpiacon és így nagyobb motivációd legyen fejelszteni magad.
Igaz, én már egyetem alatt, de dolgoztam fizikai munkát és beigazolódott, hogy nem rossz, elviselhető, meg lehet belőle élni, de nem akarnám éveken át csinálni. Azóta talán nagyobb a motivációm a folyamatos fejlődésre.
"A legnagyobb vicc, hogy Mo-n a 230k nem szamit rossz fizetesnek, igaz hogy alig lehet megelni belole de akkor sem szamit rossz fizunak..igen egyszerre a ketto...nahyon sokan meg ennyit se keresnek"
Amíg emberek tömegei vállalják a munkát ennyi pénzért is, vagy ha van valami morgolódás/sztrájk, akkor maximum 10-15%-ék megy el (lásd tanárok, ahol legalább 70% kussol, mert még a végén kirúgják, és akkor ennyi sem lesz), addig ebben semmi vicc nincs.
Magánemberként egyet kell értenem veled, hogy ebből nem lehet megélni, de adófizetőként, vásárolóként, befektetőként miért kellene az államnak/vállalkozásnak több pénzt fizetni, mikor ennyiért is válogathat az emberekben, akik bent kussolnak, maximum a GYK-n meg a kocsmában morognak egy kicsit. Ennyi belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!