Etikus a 4iG-nél állást vállalni?
Az egészségesnél picit többet gondolkodtam rajta, és szerintem nem etikus.
Közgazdász vagyok, az én eseteben olyan helyek merültek föl, mint a Bankholding ( Lölö), Gránit bank (a nemzeth veje), az MNB, vagy a Pénzügyminisztérium.
Én ott húztam meg a határt, hogy a Bankholding és a Gránit off, mivel lopott pénzből épül, az MNB és a Pénzügyminisztérium viszont az országért és a magyar állampolgárokért dolgozik, azért az elfogadható, legyen bármilyen színű a vezetés.
Értem egyébként, hogy mit akarnak ezzel a "nemzeti tőkés" rendszerrel, meg is van a maguk igazsága, de ahogy ez a gyakorlatban kiépül, az gyomorforgató.
Több szempontból is problémás lehet:
-Egy olyan nyakig NER cégnek dolgozni, ami közpénzből él, számomra gondot okozna. Nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel.
-Nem tudnék azonosulni a céggel, pláne nem tudnék úgy bólogatni, ahogy a kormánypárti körökben azt elvárják.
-Ha esetlegesen valamilyen csoda folytán kormányváltás lenne, ezeknek a cégeknek annyi.
-A 4iG-nál, e-Kréta-nál, SDA-nál olyan szintű a szakmaiatlanság, hogy semmit nem tudnál fejlődni, versenyszférában használható tapasztalatot nem tudnál szerezni.
-Egy Kréta-botrányhoz hasonló esetben neked kellene takarítani a sz@rt.
7: vegyépszer mond valamit? na ugye! nem is emlékszel már rá :)
(A strabag egy osztrák cég, nyilván nem ment tönkre egy kormányváltás miatt, mikor a régió 90%-ban aktív)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!