Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Etikus a 4iG-nél állást vállalni?

Isti22 kérdése:

Etikus a 4iG-nél állást vállalni?

Figyelt kérdés
A pénznek nincs szaga, nyilván közvetlenül nem csinálok semmi rosszat, de azért mégis...
2022. nov. 17. 19:15
A kérdező szavazást indított:
etikus, semmi kivetnivaló nincs benne
határeset, nem te vagy a rossz
nem etikus, egyértelműen el kell határolódni tőlük
29 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
57%
Ha nem te akkor mas megcsinalja a munkat
2022. nov. 17. 19:37
 2/12 anonim ***** válasza:
83%
Nem etikai, lelkiismereti kérdés. Az enyém nem engedné.
2022. nov. 17. 19:40
 3/12 anonim ***** válasza:
11%
Mivel nem bunozni kell... Ezért etikus
2022. nov. 17. 21:15
 4/12 anonim ***** válasza:
70%
Hogy fogja majd összes magadfajta verni a mellét 20-30 év múlva, hogy belülről bomlasztotta a rendszert, meg senki se hitt benne, meg valamiből élni kellett, meg mindenki benne volt. Szánalmas az exkomcsiktól is, és tőletek is az lesz.
2022. nov. 17. 22:16
 5/12 anonim ***** válasza:
97%

Az egészségesnél picit többet gondolkodtam rajta, és szerintem nem etikus.

Közgazdász vagyok, az én eseteben olyan helyek merültek föl, mint a Bankholding ( Lölö), Gránit bank (a nemzeth veje), az MNB, vagy a Pénzügyminisztérium.

Én ott húztam meg a határt, hogy a Bankholding és a Gránit off, mivel lopott pénzből épül, az MNB és a Pénzügyminisztérium viszont az országért és a magyar állampolgárokért dolgozik, azért az elfogadható, legyen bármilyen színű a vezetés.

Értem egyébként, hogy mit akarnak ezzel a "nemzeti tőkés" rendszerrel, meg is van a maguk igazsága, de ahogy ez a gyakorlatban kiépül, az gyomorforgató.

2022. nov. 18. 09:10
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Több szempontból is problémás lehet:

-Egy olyan nyakig NER cégnek dolgozni, ami közpénzből él, számomra gondot okozna. Nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel.

-Nem tudnék azonosulni a céggel, pláne nem tudnék úgy bólogatni, ahogy a kormánypárti körökben azt elvárják.

-Ha esetlegesen valamilyen csoda folytán kormányváltás lenne, ezeknek a cégeknek annyi.

-A 4iG-nál, e-Kréta-nál, SDA-nál olyan szintű a szakmaiatlanság, hogy semmit nem tudnál fejlődni, versenyszférában használható tapasztalatot nem tudnál szerezni.

-Egy Kréta-botrányhoz hasonló esetben neked kellene takarítani a sz@rt.

2022. nov. 20. 23:22
 7/12 anonim ***** válasza:
50%
#6 A Strabag sem ment tönkre mikor a FIDESZ került kormányra, pedig a FIDESZ pont az építőiparban kezdett el nyomulni először. Nem hiszem hogy a 4iG vagy bármelyik hasonló méretű cégnek "annyi lenne" csupán egy kormányváltás okán.
2022. nov. 21. 10:10
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

7: vegyépszer mond valamit? na ugye! nem is emlékszel már rá :)

(A strabag egy osztrák cég, nyilván nem ment tönkre egy kormányváltás miatt, mikor a régió 90%-ban aktív)

2022. nov. 21. 11:58
 9/12 NTBS ***** válasza:
0%
Igen. A bejelentett munka lehet nem etikus?
2022. nov. 21. 12:38
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
9: a szocializmusban az összes munkásőr, III/IIIas besúgó, és hasonló ember bejelentett munkakörben dolgozott, adózott, TB-t fizetett. Szerinted?
2022. nov. 21. 12:39
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!