Cigányként menjek ki külföldre dolgozni, vagy még reménykedjek abban, hogy össze jön egy irodai, banki munka itt Magyarországon? 28/F
Igen tudjuk és Eurómilliárdos is lettél mosogatásból XD
Nem kell a duma! Én is éltem évekig külföldön, tudom mit, mennyit keresnek ott. Amit az itthoniaknak előadtok, annak valójában örülnétek ha akár a tizedét megkapnátok.
A jó szakmunkást, itthon is megfizetik. Külföldön is csak az olyan munkákat fizetik meg, amihez szaktudás is kell. Az amolyan betanított, segédmunkákból, mosogatásból, takarításból, ott is csak tengődni lehet. Hiába adjátok elő, hogy mosogatásból ennyit meg annyit keresel, meg raktál félre. Szakemberből külföldön is hiány van, azt megfizetik. De segédmunkásból ott is van annyi, mint a szemét. Nem fogsz meggazdagodni belőle!
Miért mi vagy? Tán igazgató? XD
Külföldre az menjen dolgozni, aki beszéli az adott ország nyelvét és van egy ütőképes szakmája, amiben van legalább 3-5 szakmai tapasztalata.
Éltem külföldön, 1 évet Németországban, és 2 évet Hollandiában.
Hollandiába pl... a bevásárlóközpontok ajtajára ki van írva, hogy cigány NE LOPJ!!
Szerintem ezzel el mondtam mindent!
Ez Bécsben volt kiírva, hogy "magyar ne lopj!"
Nekem bankban volt erősen cigánynak kinéző kollégám. Sosem kérdeztem rá a származására, így az is lehet, hogy csak nagyon gyorsan barnult a napon, télen is.
Mindig kedves, tiszta és jó szakemberként tekintettünk rá. Egy kollégám volt, aki a bemutatkozás után kirekesztően viselkedett és nem akart neki esélyt adni, de a kollektíva elég befogadó volt és ő is alkalmazkodott. Két hónap után senkit nem érdekelt a származása, hiszen a viselkedésén nem látszott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!