Miért ilyen nehéz boldogulni akinek nincs diplomája?
Diplomával sem könnyű, kivéve ha IT-s diplomád van. Gépészmérnökként semmivel nem élek jobban mint az egyetem előtt.
2022. nov. 10. 19:57
2022. nov. 10. 20:04
Hiba volt otthagyni. Greenfoxos gyorstalpaloval nem nagyon jutsz team lead szintre. Nalunk max senior dev pozit tolthetnek be, bersav br 3 millional bezarul, mikozben a diplomasoknal ez kb egy lepcsofok valahol a kozepso harmadban.
2022. nov. 10. 20:04
ha nincs kapcsolat diplomával se könnyű ebben az országban ha jó a kapcsolat akkor van csoda.
2022. nov. 10. 20:05
Diploma nélkül is jól lehet boldogulni, ha van megfelelő tudásod. És itt most nem csak az autodidakta módon tanult fullhómofisz fullstack senior devops engineerekre gondolok, egy jó maszek autószerelő vagy szobafestő is messze többet keres mint egy átlag multinál dolgozó diplomás.
Persze ha huszonegynehány évesen otthagyod az egyetemet úgy, hogy nincs szakmád, nem értesz semmihez, munkatapasztalatod pedig legfeljebb betanított diákmunka volt, akkor valóban nehéz elindulni. De nem önmagában a diploma hiánya a gond.
2022. nov. 10. 20:06
Ahol csak a diplomát nézik és nem a gyakorlati tudást, ott nem is érdemes dolgozni. Nyilván a diploma valamilyen tudást bizonyít, de nem mindegy, hogy valaki kegyelemkettesekkel verekedte át magát vagy kitűnő tanuló volt, illetve lehet valaki csak egy tárgyon hasalt el, ami annyira nem is lényeges az adott munkakörben, de a többi tudása megvan. Épp ezért a valamirevaló helyeken beugró tesztet kell írni. Nálunk így van, én egy mezei érettségivel kitűnőre megírtam, míg diplomások elhasaltak rajta. Engem fel is vettek dolgozni és elégedettek a munkámmal, a diplomásokat pedig elküldték.
2022. nov. 10. 20:08
7/20 A kérdező kommentje:
Gépészmérnökit hagytam ott, jó szakmám van, és full jogsi amivel most is dolgozok külföldön. De látom hogy a diplomások 8 órával is jól keresnek az otthonihoz képest
Mert sok az olyan szolga aki ugyanugy van mint te
2022. nov. 10. 20:33
9/20 A kérdező kommentje:
Milyen szolga?
Attól mert külföldön vagyok magyar cégnek dolgozok, csak nemzetközibe, ha valmihez nem értesz ne szólj hozzá mert meglátszik hogy hülye vagy. Ha valki kint dolgozik nem szolga, csak ne akar éhenhalni, vagy haladni akar
Diplomával sem könnyű. Lehet állást találni, de a legtöbb ismerősöm jó ha nettó 400.000-at megkap. Azért az nem valami vastag. Pedig a KSH statisztikája szerint a pályakezdő 18 éves szakmunkás kap ennyit, közben meg a nagy fenét.
2022. nov. 10. 20:45
Kapcsolódó kérdések: