Egy férfi aki biciklisfutár miért magyarázza a bizonyítványát?
Állandóan mentegetőzik hogy ő valójában egyetemen tanul levelezőn (a csávó már 43 éves, kicsit megkésett) meg szoktam látni hogy amikor várakozik éttermeknél kamuból elővesz könyveket, füzeteket hogy ő olvas, meg tanul.
Minek ez a kamuzás, kész melós, akkor melós, nem kell a vetítés hogy ő ennél több vagy több akar lenni.
Majd ha az lesz akkor az lesz de addig fogadja el hogy ő ennyi.
Egzisztenciád nem attól lesz, hogy mi a munkád, hanem attól, hogy mire mekkora befolyásod van! De ha te ez szerint kategorizálod be az embereket, hogy mit dolgoznak akkor egy csomó lehetőség mellett elmész becsukott szemmel.
A sógorom konténereket telepít, an hogy szenyvízszivattyúkat cserél a gyüjtőkonténerekben, de az éves tiszta jövedelme kb háromszor annyi mint egy mesterdiplomás épírtészmérnöknek!
Ugyanis van ilyen alkalmazottja is a másik 19 munkavállalója között!
Sógorom legmagasabb végzettsége szakmunkás villanyszerelő.
Van egy olyan érzésem, hogy a te kisebbségi érzeted mondatja ezt veled. Mért lenne kamu, hogy tanul munka közben ha van felesleges ideje? Ha egyetemre jár, tanulnia is kell!
Szerintem kortól függetlenül ha valami érdekel, akkor megéri váltani, főleg ha azzal jobb környezetben tudsz dologzni és még több fizetést is kapsz.
1.5 éve egyetem mellett, amikor még nem tudtam szakirányban elhelyezkedni én is futárkodtam és őszintén szolva nem valami "szakma". Szerintem egyetemistáknak és éppen két munkahely között lévő embereknek jó. Ez egy olyan munka, amit ideiglenesen sok esetben racionális végezni, de amúgy sz-r. Biztos vagyok benne, hogy 43 évesen nem szívesen bicikliznék az essőben, hidegben, 40 fokban és Budapest bizonyos részein sötétedés után. (futárkodás során volt pár ijesztő helyzetem)
Ha már hasonló pénzt tudsz keresni, úgy hogy normális légkondis környezeteben vagy akár otthon tudsz dolgozni, akkor már bőven megérte a dolog.
...de itt egy rövid történet, hogy mért éri meg váltani.
Gimiben énektanárom az utolsó évemben eltünt. Nem tudtuk mi van vele. Kiderült, hogy beiratkozott egy bootcampbe és 6 hónap mulva már programozóként is dolgozott. Ez 4 éve volt.
Időközben én is infó irányba mentem. BME Mérnökinfóra és elkezdtem szintén programozóként dolgozni és elég durva a helyzet. Bsc utolsó félévében vagyok, de sok szaktársam (én pont most váltok munkahelyet így magamról nem írok) 3x annyit keres most egyetem mellett, mint az énektanárom gimiben. Én csak 2x annyit kerestem, de ahova jelentkezek már mindenhova én is 3x akkora bérigényt adok be.
Ezek pedig a lehető legalja, kezdő munkák. Hiszen minden szaktársamnak kevés tapasztalata van, így ezek a fizetések is 1-2 éven belül duplázódnak és majd az is duplázódik jó pár év mulva. Tehát bőven van lehetőség a fejlődésre, ami futárként nem lehetséges.
Meg nem tudom te hogy vagy vele, amikor én futárkodtam sokszor bementem baromi szép irodázakba és nem hittem el, hogy vannak ilyenek és itt emberek dolgoznak. Na most pont az egyik ilyenben dolgoztam, de többnyire minden programozó.
Sok szaktársam meg olyan szinten home officeban tolja, hogy van olyan, aki féléve dolgozik egy cégben és még csak 2x volt az irodában aláírni papírokat. Ezen felül kapja a home office támogatást, hiszen otthon használja az áramot, így konkrétan WCről van bent meetingeken, meg alsógatyában dolgozik.
Plusz itt is meg van az a szabadság még gyakornokiknak is, hogy azt moondják, hogy ők most eltünnek 3órára és utána ledolgozzák. A Huawei-nál például hétvégén is ledolgozhatod a munkaórákat. Teljesen mindnegy mikor, csak legyen meg a 40 óra.
Meg a egyik cég ahova most jeletkeztem például csak Macbookokat használnak, tehát ahogy felvesznek a kezembe nyomnak egy 800k-s gépezetet és arról dolgozhatok otthonról.
Ez a diákoknak nincs, de főállású kollégáknak rengeteg plusz is van. Részvények, ingyen kondi, kaja, egészségbiztosítás a medicoverben (barátnőm például teljesen ingyen az elmúlt 1 évben annyi vizsgálaton volt, hogy több mint 2 milliót kellett volna fizetnie. Konkrétan minden héten jár 2x valamilyen vizsgálatra vagy éppen fogászatra teljesen ingyen és ő nem is infós, csak normális cégben dolgozik).
Ja és a cégek rendezvények, hétvégék. Itt arra gondolj, hogy 30 fős csapat lemegy a Balatonra vitorlázni egy hétvégére éa mindent a cég fizet. Vagy csak szimplán az irodában ingyen pizza + sör.
Volt olyan hely, ahova végül nem mentem dolgozni, de sör csappal és videójátékokkal próbálták eladni a céget nekem, de kb minden irodában van legalább darts, amivel tudsz kollégákkal játszani.
Remélem érhető, hogy K--ÁRA MEGÉRI VÁLTANI ha 43 éves is vagy és mivel.
A pár éve váltó tanárra visszatérve. Megnéztem LinkedInen és volt az 5 év is, mert elfelejtettem, hogy én meg kihagytam 1 évet egyetem előtt és most egy jó cégnél project manager. Tehát gondolom nagyon jól keres. Legalább 4-5x annyit, mint tanárként.
Tudom sarkallatos példa, de soha sem hülyeség a váltás. Nincs korhatár. Szerintem 55 évesen is lazán megéri váltani, hogy a fentebb leírt munkakörnyezetben és fizetésért dolgozz.
Na mivel nem sok értelmes választ kaptál, válaszolok, hogy ne csak kötekedés legyen itt.
A magyar emberek többsége alapvetően elég frusztrált, magát többre tartó, életével elégedetlen. Vszínűleg futárunk és többre tartja magát, ezért folyton magyarázza a bizonyítványát.
Van egy idősebb ismerősem, aki hasonló típus: amióta ismerem, csak rossz munkái voltak, rosszul beszél angolul, elhízott, érettségije van stb.
ő úgy kompenzálni, hogy folyton okoskodik, lekezelően beszél diplomásokról, olyanok mond, hogy csak külföldön lehet felsőfokon megtanulni nyelvet.
A magyarok többsége világbajnok kifogáskeresésben és mellébeszélésben.
A kérdező es a 18 as lenézőek vagytok pedig ti is ugyan olyan sz.rok lennetek - a mostani szemléletetekkel nézve- ha olyan lehetosegekkel lettetek volna korul véve.
Semmivel sem vagytok jobbak, sőt, lehet annyira se vinnétek.
De a kritizálasra ti kapnátok a legnagyobb díjat, abból mehettek versenyezni is.
Az ítélkezésben jók vagytok de a jóság sehol sem látható.
Hogy van ez?
Valszeg az jobb ember mint ti
Na pápá
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!