Mikor utaljak ki a fizetesem?
Figyelt kérdés
Szoval az tortent, hogy a jelenlegi gazdasagi helyzetre hivatkozva mult heten elkuldtek a munkahelyemrol, de mivel mar tobb mint egy eve a cegnel dolgozom igy lejart boven a probaidom, ezert egy olyan papirt tettek elem, hogy kozos megegyezessel felmondjak a szerzodesem es az oktoberi munkaberen felul meg kifizetnek plusz egy havi munkbert a felmondasi ido gyanant, csak ugye a felmondasi idot nem kell ledolgoznom. Ez mind szep es jo, csak a papiron az all, hogy a felek 2022.10.31-ig szamolnak el egymassal. Egyebkent a fizetest mindig 10-en kaptuk, de az en olvasatomban ez az jelenti, hogy mar ma meg kellett volna erkeznie az osszegnek, ami nem tortent meg. A dolog ami miatt ez nagyon bosszant, hogy tobbszor fordult mar elo, hogy hataridon tul utaltak kulonbozo okokra hivatkozva, egyszer kitalaltak, hogy ha 10-e hetvegere esik akkor az azt koveto munkanapon kell kiutalni a munkabert a jogszabaly szerint. Termeszetesen mindenki fellazadt es emailen csatolta a ceg tulajdonosanak az erre vonatkozo jogszabalyt, miszerint az azt megelozo munkanapon kell, hogy megtortenjen az utalas, megis hetfon utaltak es tobbszor elofordult az is, hogy technikai okokra hivatkozva 11-en. Egyes munkatarsaim szerint valami olyasmi van a dologban hogy olyan szamlan tartjak a penzt, amin hogyha visszatartjak valmeddig az kamatozik nekik, megmondom oszinten h nemtudom, hogy letezik-e ilyen meg nem is ertek hozza, a vosszanto az egeszbrn az, hogy annyira nincs kedvem megint konyorogni a fizetesemert. Tehat a kerdesem, hogy ez a mondat egyertelmuen az jelenti, hogy mar ma meg kellett volna erkeznie? Es ha nem erkezik meg milyen lepeseket tudok tenni?2022. okt. 31. 18:31
2/8 anonim 

válasza:

Nem kellett volna ma megérkezése, annál is inkább, mert ma bankszüneti nap van.
3/8 anonim 

válasza:

Mától számítva 5 munkanapjuk van teljesíteni.
4/8 anonim 

válasza:

Szerdatol varhatod.
Ahogy irtak 31.e es 1.e nem banki munkanap.
6/8 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a relevans valaszokat!
2022. okt. 31. 21:43
7/8 anonim 

válasza:

"csak a papiron az all, hogy a felek 2022.10.31-ig szamolnak el egymassal."
Mivel október 31. kivételesen nem munkanap, ezért nem kaptad még meg a fizetésed. De valóban azt jelenti, ha 31-én elszámoltok egymással, hogy 30-én meg kell, hogy kapd a leszámolási papírokat, és a fizetésed alapesetben. Ez most egy rendkívüli munkanap áthelyezés, tehát nem úgy lesz. Valószínűleg november 02-án megérkezik a béred.
8/8 anonim 

válasza:

"De valóban azt jelenti, ha 31-én elszámoltok egymással, hogy 30-én meg kell, hogy kapd "
Elütöttem a billentyűt: "De valóban azt jelenti, ha 31-én elszámoltok egymással, hogy 31-én meg kell, hogy kapd "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!