Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Reális lenne bruttó 1M-et kérni?

Reális lenne bruttó 1M-et kérni?

Figyelt kérdés

2.5 éve dolgozom diákmunkában, egyetem mellett egy szoftverfejlesztő cégnek a kutatás-fejlesztés részlegén, gépi látással és robotikával foglalkozunk. Főleg C++ és python, amit használunk, ha ez számít.

Jelenleg órabérben vagyok, ha átszámoljuk havi bruttóra, ez 750k. Januárban végzek az MSC-vel (villamosmérnök BME, a BSC diplomám is ugyan ez), így fognak főállású ajánlatot adni. Mennyi lenne a reális bruttó? Én legalább egy medior szintre tenném magam.

[link]

Ez alapján az 1M már reális lenne, nem?

2022. okt. 29. 11:49
 1/10 anonim ***** válasza:
35%
Elárulom, hogy a cég legalább 300-400k-t keres rajtad naponta. Vagy többet. Ez alapján lődd be :D
2022. okt. 29. 11:51
 2/10 anonim ***** válasza:
74%
Szerintem ezen a területen még többet is elkérhetsz, 1.2m is simán reális. Ne webfejlesztéses fizukhoz nézzed.
2022. okt. 29. 11:55
 3/10 anonim ***** válasza:
71%
Igen.
2022. okt. 29. 11:59
 4/10 anonim ***** válasza:
16%
Ezek a fizetesi savok altalaban jocskan ke vannak maradva. Realisan br 1,2-1,5 M kozott kell kapnod kezdokent, amibe nem szabad belekenyelmesedni, 1 ev mulva lepni kell ha nem emelik infla +30 szazalekkal.
2022. okt. 29. 12:26
 5/10 anonim ***** válasza:
13%

Hogyne...külföldön!

A diákmelós órabér nem = a dolgozóival, az adó dolgok miatt. Haverom diákként 2500-as órabérben volt, aztán ott maradt rendes dolgozónak, akkor meg kapott 1300 körül.

600-nak is örülhetsz!!!

2022. okt. 29. 12:46
 6/10 anonim ***** válasza:
62%
Reális, igen. Engem 900-al vettek át 1 év diákmunka után, de ez webfejlesztés.
2022. okt. 29. 12:51
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

#4 Biztos hogy nem, kezdő nem fog milliókat kapni, legalábbis a helyek 90% ban biztosan nem fog még machine learningnél sem.

Ő már nem számít technikailag kezdőnek a 2.5 évvel de az már egy más kérdés.

#5 Hacsak nem adókedvezmények miatt volt 2500 as nettó órabére akkor a haverod balfék volt.

600 bruttó 2.5 év tapasztalattal, még akkor is ha gyakornoki nevetséges, ennyit max nem ITs kezdőknek adnak.

2022. okt. 29. 16:59
 8/10 anonim ***** válasza:
51%

Sokkal többet kell majd adóznod.

Kérhetsz 1.2 fölött.

2022. okt. 29. 18:35
 9/10 anonim ***** válasza:
77%

Elég hasonló helyzetben vagyok, annyi a különbség, hogy elég merevek a junior bérsávval (mivel multi), és azt számolom, hogy nem lenne több a nettó órabérem teljes állásban, mint diákmunkában. Persze lehet mondani, hogy ilyen meg olyan előnye van az alkalmazotti viszonynak, ami igaz is, de mindenképp legalább egy 30%-os emeléssel kezdj. Az elején könnyebb kialkudni, mint menet közben extra emelést kapni.

Meg ilyen árfolyam illetve infláció mellett nem sok az igényed. Csak még nem vagyunk hozzászokva a nagy számokhoz. Bruttóban pofátlanul magasnak hangzik, de nettóban nem olyan sok. Kezdj bátran egy magasabb számmal, úgyis lesz alku még.

Amúgy a BlueBird mennyire megbízható? Érdekes lenne nem csak nyelvek szerinti lebontásban látni a béreket, hanem pl multi vs kkv, meg gaming, kutatás, autoipar stb területek szerint is.

2022. okt. 29. 18:57
 10/10 anonim ***** válasza:
83%

#9 Szerintem ezek a béroldalak nagyon szórnak, sokszor egy kalap alá vesznek nagyon sok mindent. Ha megnézed az oldalt, mondjuk egy Python developer alatt mit értenek? Webfejlesztés Django/Flask-al? Data Engineer? Data Scientist? Machine learning dev? Mindegyiknek más ára van.

Plusz amit említettél, hogy cégtípus és industry függő is.

2022. okt. 29. 20:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!