Reális lenne bruttó 1M-et kérni?
2.5 éve dolgozom diákmunkában, egyetem mellett egy szoftverfejlesztő cégnek a kutatás-fejlesztés részlegén, gépi látással és robotikával foglalkozunk. Főleg C++ és python, amit használunk, ha ez számít.
Jelenleg órabérben vagyok, ha átszámoljuk havi bruttóra, ez 750k. Januárban végzek az MSC-vel (villamosmérnök BME, a BSC diplomám is ugyan ez), így fognak főállású ajánlatot adni. Mennyi lenne a reális bruttó? Én legalább egy medior szintre tenném magam.
Ez alapján az 1M már reális lenne, nem?

Hogyne...külföldön!
A diákmelós órabér nem = a dolgozóival, az adó dolgok miatt. Haverom diákként 2500-as órabérben volt, aztán ott maradt rendes dolgozónak, akkor meg kapott 1300 körül.
600-nak is örülhetsz!!!

#4 Biztos hogy nem, kezdő nem fog milliókat kapni, legalábbis a helyek 90% ban biztosan nem fog még machine learningnél sem.
Ő már nem számít technikailag kezdőnek a 2.5 évvel de az már egy más kérdés.
#5 Hacsak nem adókedvezmények miatt volt 2500 as nettó órabére akkor a haverod balfék volt.
600 bruttó 2.5 év tapasztalattal, még akkor is ha gyakornoki nevetséges, ennyit max nem ITs kezdőknek adnak.

Sokkal többet kell majd adóznod.
Kérhetsz 1.2 fölött.

Elég hasonló helyzetben vagyok, annyi a különbség, hogy elég merevek a junior bérsávval (mivel multi), és azt számolom, hogy nem lenne több a nettó órabérem teljes állásban, mint diákmunkában. Persze lehet mondani, hogy ilyen meg olyan előnye van az alkalmazotti viszonynak, ami igaz is, de mindenképp legalább egy 30%-os emeléssel kezdj. Az elején könnyebb kialkudni, mint menet közben extra emelést kapni.
Meg ilyen árfolyam illetve infláció mellett nem sok az igényed. Csak még nem vagyunk hozzászokva a nagy számokhoz. Bruttóban pofátlanul magasnak hangzik, de nettóban nem olyan sok. Kezdj bátran egy magasabb számmal, úgyis lesz alku még.
Amúgy a BlueBird mennyire megbízható? Érdekes lenne nem csak nyelvek szerinti lebontásban látni a béreket, hanem pl multi vs kkv, meg gaming, kutatás, autoipar stb területek szerint is.

#9 Szerintem ezek a béroldalak nagyon szórnak, sokszor egy kalap alá vesznek nagyon sok mindent. Ha megnézed az oldalt, mondjuk egy Python developer alatt mit értenek? Webfejlesztés Django/Flask-al? Data Engineer? Data Scientist? Machine learning dev? Mindegyiknek más ára van.
Plusz amit említettél, hogy cégtípus és industry függő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!